Dolar

32,4894

Euro

34,5841

Altın

2.476,00

Bist

9.589,74

Zika virüsü Bangladeş'e sıçradı

Bangladeş'te 67 yaşındaki bir kişide Zika virüsünün tespit edildiği açıklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 13:17:02

Zika virüsü Bangladeş'e sıçradı

AA'nın haberine göre; Bangladeş resmi ajansının haberine göre, Sağlık Bakanı Zahid Malik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 67 yaşındaki bir kişide Zika virüsünün tespit edildiğini duyurdu.

Malik, gözlem altında tutulan kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Salgın Hastalıkları Önleme ve Araştırma Kurumu (IEDCR) Müdürü Mahmudur Rahman, Zika virüsü taşıdığı tespit edilen kişinin ülkenin güneyinde yer alan Chittagong kentinde yaşadığını ve daha önce yurt dışına çıkmadığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, son haftalarda Brezilya, Kolombiya, El Salvador, Surinam ve Venezuela'da Zika virüsü vakalarında artış kaydedildi. Mayıs 2015'te Brezilya'da başlayan salgın, sivrisinekler yoluyla neredeyse tüm Amerika kıtasına yayıldı.

İlk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, Aedes türü sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Özellikle hamileleri tehdit eden virüsün Brezilya'da yenidoğanlarda hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.

Haber Ara