Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Zika virüsü ABD ve Kanada'da

ABD ve Kanada'da zika virüsünün izine rastlanıldığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 05:55:15

Zika virüsü ABD ve Kanada'da

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD ve Kanada'da  sivrisineklerden geçen ve anneye bulaşması halinde bebekte beyin hasarına neden olan Zika virüsü görüldüğü bildirildi. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Müdür Yardımcısı Anne Schuchat, 11 eyalette 31 kişide Zika virüsüne rastlandığını açıkladı.

Schuchat, virüs görülen Amerikalıların hepsinin Karayipler ve Latin Amerika'ya seyahat ettiğini belirterek virüsün bu bölgelerde bulaştığının tahmin edildiğini kaydetti.

Anne Schuchat, ABD'ye bağlı özerk bölge statüsündeki Porto Riko'da 19 ve Karayipler'deki Virjin Adaları'nda da bir kişide Zika virüsü tespit edildiğini duyurdu.

Kanada

Kanada Federal Sağlık Bakanı Jane Philpott, Ottawa'da yaptığı açıklamada, Kolombiya ve El Salvador'a seyahat eden Kanadalılardan ikisinin British Columbia ve birinin de Alberta eyaletinde karantinaya alındığını duyurdu. 

Philpott, bu kişilerden birinin hamile olduğunu kaydetti. 

Sağlık Bakanı Philpott, sivrisineklerle yayılan Zika virüsünün, iklim şartları nedeniyle Kanada ve Şili'de yayılmasının öngörülmediğini belirterek halk sağlığını tehdit eden bir riskin söz konusu olmadığını söyledi. 

Öte yandan Kanada Kan Hizmetleri, Zika virüsünün etkili olduğu ülkelere seyahat edenlerden kan bağışı yapmak isteyenlere, geçici olarak bağışlarını erteleme çağrısında bulundu. Kanada Kan Hizmetleri'nin, tehlikenin artması halinde bu kişilere geçici olarak kan bağışı yasağı koyabileceği belirtildi.

Haber Ara