Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

Zika testinde sevindiren haber

ABD’li klinik laboratuvar hizmetleri sunan Quest Diagnostics firması dünyadaki ilk ticari zika testi için FDA’dan acil onay aldığını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 18:29:42

Zika testinde sevindiren haber

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) verdiği bu onayın öncesinde Acil Kullanım Onayına sahip Zika kan testleri sadece Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinden (CDC) sağlanabilmekte ve sadece CDC onaylı laboratuvarlarda uygulanabilmekteydi.

Quest firması Perşembe günü yaptığı açıklama ile hazırladıkları yeni testi gelecek hafta içerisinde doktor kullanımı için hazır hale getireceğini bildirmişti.

Şu anda Quest'in yeni Zika testini kullanabilen tek laboratuvar Kaliforniya'da bulunan ve testin geliştirildiği referans laboratuvarı olurken, acil kullanım kararı sayesinde diğer laboratuvarlarda da kullanılmaya başlayacak.

Quest'in Zika için moleküler testi virüsü sadece kanda ise tespit edebildiği için negatif bir sonuç kesinlikle Zika enfeksiyonu bulunmadığı anlamına gelmiyor. Ancak devamında yapılacak serolojik testler ile kesin sonuca ulaşılabiliyor. Firma bu testlerin de hazırlanması için çalışmalara başladığını bildirmiştir.

 

Haber Ara