Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Zihninde 'Haçlı seferleri' olanlara 'Çanakkale' hatırlatması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zihninde Haçlı seferleri olanlara Çanakkale Destanını hatırlatarak, 'Bunlar zavallı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 14:32:15

Zihninde 'Haçlı seferleri' olanlara 'Çanakkale' hatırlatması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zihninde Haçlı seferleri olanlara Çanakkale Destanını hatırlatarak, "Bunlar zavallı. Siz bizim Çanakkale destanını okudunuz mu? Artık Haçlı zihniyetleri tarih oldu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 30. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirerek, "Geçtiğimiz günlerde bir parti lideri çıkmış, gazilere, şehit yakınlarına, esnafa velhasıl millete verip veriştiriyor. Neymiş, millet kendilerine destek vermiyormuş. Bugüne kadar milletin hayrına tek bir icraatları olmayanlara, haydi ondan vazgeçtim, ağzından tek bir hayır söz çıkmayana milletimiz niye destek versin. Hem hakaret edeceksin hem de destek bekleyeceksin. Bu pek de sağlıklı bir ruh hali değildir. Geçmişte cumhuriyet adına cumhuru Ankara caddelerine sokmayanlar, şimdide seçime girmeden iktidara gelmenin yollarını arayacak noktaya gelmiş durumdalar. Ah Aşık Veysel. Meclise sokmadılar, Ankara'ya sokmadılar. Niye, tipini beğenmediler. Seçim demek millete gitmek demektir. Seçimden netice almak için milletin değerleri ile tarihi ile kültürü ile hemhal olmanız gerekiyor. Bunların böyle bir derdi yok. Artık bunlar bizim muhatabımız değildir. Bizim muhatabımız milletimizdir. Onun mahalle ve köylerdeki temsilcileri de siz muhtarlarsınız" ifadelerini kullandı.

AB'YE SERT MESAJLAR VE HODRİ MEYDAN

"Şayet ülkemize karşı olan anlamsız husumetini, çifte standardını bir kenara bırakırsa, hemen yarın Avrupa Birliği'ne tam üye olmaya hazırız" diyen Erdoğan, "Avrupa Birliği, ülkemize söz verdiği ama kasıtlı olarak tutmadığı vize serbestisi, mülteciler için toplamda 6 milyar avro yardım, fasılların açılması gibi adımları attığında, biz de elbette iyi niyetimizi göstereceğiz. Ama artık tek taraflı adım atma dönemi bitti. Hani bizde bir söz var ya; ne kadar ekmek o kadar köfte" ifadelerini kullandı.

ZİHNİNDE HAÇLI SEFERLERİ OLANLARA ÇANAKKALE DESTANINI OKUMALARINI TAVSİYE ETTİ

Erdoğan, bazı firmaların askeri malzeme ambargosu kararına da değinerek, "Biz bu sancıları en başından itibaren yaşadığımız, hissettiğimiz için 14 yıldır kendi ayaklarımızın üzerinde durmamızı sağlayacak bir altyapıyı kurmaya çalışıyoruz. Bunlar zavallı. Siz bizim Çanakkale destanını okudunuz mu? Artık Haçlı zihniyetleri tarih oldu. Yoksa bunu mu uyandırmak istiyorsunuz? Böyle bir geri dönüş mü yapmak istiyorsunuz? Eğer böyle bir teşebbüsün içerisindeyseniz bu çok yanlış bir şey. Önce kendinizi bir test edin, bu ülke bir NATO ülkesidir. Bir NATO ülkesine karşı 'Biz böyle bir adımı nasıl atarız' diye kendinize sorun. Yanlış yoldasınız; kendinizi test edin, doğru yola gelin" diye konuştu.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Cumhurbaşkanı, Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili de net konuşarak, "Hemen yanı başımızda DEAŞ, PYD/YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı yerler oluşmasına izin veremeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı, Fırat Kalkanı Harekatının hedefinin herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleri olduğunu da vurgulayarak, "Kimsenin şüphesi olmasın, kimse de başka yere çekmesin. Türkiye tek başına da kalsa terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir" diye konuştu.

"DÖVİZİ SİLAH GİBİ KULLANARAK TÜRKİYE'Yİ DİZ ÇÖKTÜRECEĞİNİ SANANLAR..."

Erdoğan'ın gündeminde ekonomik darbe girişimi de vardı. Cumhurbaşkanı, dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi diz çöktüreceğini sananların bir kez daha yanılacağını ifade ederek, "2008'de 'teğet geçecek' demiştim. Türkiye 2010 yılından itibaren tüm dünyayı kendisine hayran bırakan büyüme sürecine girdi. Savunma sanayisinde nasıl kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundaysak, bu yönde de tedbirlerimizi hayata geçireceğiz. Vergiydi, SGK'ydı yapılandırılmaya gidildi, 100-112 milyarın üzerinde taksitlendirme yapıldı. 3 yıl içinde de bu rakamı borçlu kardeşlerimiz ödemiş olacaklar. Kamu sözleşmelerinde dövizden TL'ye geçiş, bunun ilk adımıdır. Bundan sonra bir süre böyle gideceğiz. Türkiye'nin istikameti sağlamdır. 2023 hedeflerimize ulaştığımızda kendimizden çok daha emin bir şekilde geleceğe bakacağız" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara