Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Zeytinburnu'nda 4 İranlı rehine kurtarılmıştı: Apartman sakini yaşananları anlattı

İstanbul Zeytinburnu'nda elleri bağlanarak bir bodrum katında rehin tutulan 4 İranlı, polis tarafından kurtarıldı. Yaşananları ise İranlıların alıkonulduğu bina sakini anlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-11 17:57:44

Zeytinburnu'nda 4 İranlı rehine kurtarılmıştı: Apartman sakini yaşananları anlattı


Zeytinburnu'nda iddiaya göre dört İranlı, Afgan uyruklu çete tarafından kaçırıldı. Şahıslar, elleri bağlanarak bir bodrum kata konulurken mahalleli İranlıların seslerini duymasıyla polis ekipleri dört İranlıyı buldu. Polis ekiplerinin nefes kesen operasyonu sonucu gözyaşları içindeki dört rehine kurtarılırken İranlıları rehin aldığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı. 4 rehinenin kurtarıldığı binadaki bir komşu ise yaşananları anlattı. Rehin alınan bir kişinin hava boşluğundan 3'üncü kattaki komşuya ulaştığı belirten bina sakini, işkence yapıldığına dair bir şey duymadığını dile getirdi.

" Bir tanesi banyodan, hava boşluğundan çıkmış"

Polislerin operasyon yaparak kurtardığı rehinelerin bulunduğu binada oturan Nezir Çiçek, "10-15 kişi giren çıkan belli değil, Afgan mı Tatar mı belli değil. Kiracı geldi, emlakçı geldi. Biz dedik ki burada aile oturuyor benim 2 tane yetişkin kızım var. Biz dedik burayı aileye verin. Giren çıkan belli değil, biz hiç duymadık ama sabaha kadar telefonla konuşuyorlar, dillerini anlamıyoruz. Ancak kapıdaki karşılaştığımızda selam veriyorlardı, Türkçe konuşuyorlardı. Ben işten geldiğimde baktım sokaklar dolu herhalde hava boşluğunda 6-7 kişiyi rehin almışlar, elleri bağlı, işkence yapmışlar mı bilmiyorum. Polis arkadaşların dediğine göre, birisi havalandırmadan 3'üncü kattaki arkadaşların banyo boşluğuna vuruyor. Arkadaş da bu neyin nesi diyor meğerse bir tanesi banyodan, hava boşluğundan çıkmış. O arkadaşlar artık polis arkadaşlara haber vermiş. Hava boşluğundan yukarı arkadaşa çıkmışlar. Sonra bir hafta 10 gündür bizi rehin almışlar diyorlar. Emniyet de geliyor, kapıyı çilingirle açtılar. Dediklerine göre bir kaç kişi kaçmış, ev sahibi yok emlakçıyı aradılar. Emlakçı geldi mi gelmedi mi bilmiyorum" diye konuştu.

Haber Ara