Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Zeytin Dalı Harekatı

Eski TBMM Başkanı Şahin:- 'Amerika'ya, Avrupa Birliği'ne, BM sözcüsüne rağmen biz kendi imkanlarımızla bu Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattık. Çünkü kendimize güveniyoruz'- 'Artık şunu herkes bilsin, dünya tek kutuplu değildir, çift kutuplu da değildir. Dünya artık çok kutupludur. Bu kutuplardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-21 14:37:40

Zeytin Dalı Harekatı
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Amerika'ya, Avrupa Birliği'ne, BM sözcüsüne rağmen biz kendi imkanlarımızla bu Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattık. Çünkü kendimize güveniyoruz." dedi.

Şahin, Orman İşletmesi Konferans Salonunda yapılan AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Afrin'e yapılan operasyon dolayısıyla herkesin devletin, güvenlik güçlerinin yanında olması gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı HDP'lileri "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin yaptıkları açıklamaları nedeniyle eleştiren Şahin, "ABD Suriye'de neden bulunuyor? Maksat başka. Bizim sınırımızda, Akdeniz'e kadar uzanacak tampon bölge oluşturmak ve orada bir devlet kurmak, birilerine devlet kurmak. PKK'ya devlet kurulmak isteniyor." diye konuştu.

ABD'nin Türkiye'ye açıklama değil verdikleri sözleri yerine getirme borcu olduğunu belirten Şahin, "Hiçbir sözlerini yerine getirmiyorlar. Amerika'ya, Avrupa Birliği'ne, BM sözcüsüne rağmen biz kendi imkanlarımızla bu Zeytin Dalı Operasyonu'nu başlattık. Çünkü kendimize güveniyoruz. Artık şunu herkes bilsin, dünya tek kutuplu değildir, çift kutuplu da değildir. Dünya artık çok kutupludur. Bu kutuplardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Kimse dünyanın hakimi olduğu iddiasında bulunmasın. Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye bütün bu oyunları boza boza 2023'e doğru koşuyor." ifadelerini kullandı.

Şimdi, "NATO, ABD'ye karşı geliyorsunuz, onlarla karşı karşıya gelinir mi, tek başınıza bu adımları atmaktan korkmuyor musunuz?" dendiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz. Çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır. Biz de kendimize, milletimize ve kahraman Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize güveniyoruz. Ülkemizin güvenliği için böylesine bir operasyonu başlatan Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğimize kolaylıklar diliyorum. Dua ediyoruz onların başarısı için."

Haber Ara