Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Zeynep için uygun ilik bulundu

Zeynep için uygun ilik bulundu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 13:38:48

Zeynep için uygun ilik bulundu
Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'ın, sağlığına kavuşması için gereken uygun ilik İtalya'da bulundu.

Baba Mustafa Gülcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının iyileşmesini sağlayacak uygun iliğin İtalya'da bulunduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi yetkililerinin kendilerini arayarak Zeynep için gerekli olan iliğin İtalya'da bulunduğunu belirttiklerini aktaran baba Gülcan, "Ankara Üniversitesi yetkilileri şu anda vericiye ulaşmaya çalışıyor. İtalya'dan henüz olumlu veya olumsuz bir yanıt alamadık. Türkiye ile İtalya arasında bazı bürokratik sıkıntılar varmış. O nedenle bize ilik naklinin yapılamama ihtimalinin olduğu söylendi. Biz Sağlık Bakanlığı yetkililerinden ve devlet büyüklerinden bu işe el atmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kızının hastalığın ikinci aşamasında olduğuna vurgu yapan Gülcan, "Zeynep'in, hastalığı ikinci kez yaşaması nedeniyle süremiz kısıtlı. Eğer eylül ayına kadar uygun ilik nakli yapılmazsa çocuğumuzun hayati riski artacak. Bu yüzden en azından eylül ayına kadar bulunan bu iliği almak istiyoruz. Yetkililer bize yardım etsin" ifadesini kullandı.

Haber Ara