Dolar

32,4479

Euro

34,4807

Altın

2.467,87

Bist

9.570,26

Zeybekçi'den Avusturya'ya cevap: Defterimiz not ettik!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Avusturya'nın 'gelmesin' açıklamasına ilişkin “Bu tavır not defterimize not edilmiştir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-11 09:20:01

Zeybekçi'den Avusturya'ya cevap: Defterimiz not ettik!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Avusturya'nın açıklamalarını konuştu.

Selvi, Zeybekçi'nin ifadelerini şu şekilde aktardı:

DEFTERİMİZE NOT ETTİK

Nihat Zeybekçi önce madde madde işin aslını anlattı:

1- Avusturya'ya açıklandığı gibi 15 Temmuz'da değil, 16 Temmuz'da gitmeyi planlıyordum.

2- Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 15 Temmuz'u anlatma programı kapsamında davet edildim. UETD, programla ilgili güvenliğin sağlanması için büyükelçiliğimize müracaat ediyor. Büyükelçiliğimiz de Avusturya makamları ile resmi olarak temasa geçiyor. Avusturya makamları büyükelçiliğimize resmi olarak cevap verme yerine, kamuoyuna açıklama yapıyor.

Sorun ne?

“Bazı ülkeler Türkiye'ye karşı negatif bir adım atmak için fırsat kolluyor. İç siyasette Türkiye'ye saldırarak prim yapmaya çalışıyorlar.”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Avusturya'nın bu tavrı demokratik bir ülkeye yakışmıyor” dedi, ardından ekledi, “Bu tavır not defterimize not edilmiştir”.
Geçmişte Hollanda bunu yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, büyükelçiliğimize sokulmadı. Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, yine Hollanda'da vatandaşlarımızla bir araya gelmesi engellendi. Şimdi sıra Avusturya'da. Bakalım yarın hangi ülke sırada...

AVUSTURYA'YA GİDECEK

Avusturya'nın çirkin tavrına rağmen Nihat Zeybekçi, bu ülkeye gitmekten vazgeçmiş değil. 27 Temmuz'da Avusturya'yı ziyaret etmeyi planlıyor. “Avusturya ile dış ticaret hacmimiz 2.6 milyar dolar. Bu rakamı 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için Avusturya'yı ziyaret etmeyi planlıyorum” dedi.

Haber Ara