Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Zeybekci'den asgari ücret açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Ben asgari ücretin bin 300 lira olmasıyla ilgili hiçbir sorun görmüyorum' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 16:37:57

Zeybekci'den asgari ücret açıklaması

AA'nın haberine göre, Seçmenlere teşekkür kapsamında Denizli'nin ilçelerini ziyaret eden Bakan Zeybekci, Acıpayam Belediyesi Konferans salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Zeybekci daha sonra Acıpayam-Antalya karayolunda bir restorantaki yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Asgari ücret

"AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan ekonomi vaatlerine göre, asgari ücret bin 300 lira olacak mı?" şeklinde bir soru üzerine Bakan Zeybekci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun asgari ücretin bin 300 lira olacağı yönündeki sözlerinin gayet net olduğunu belirterek, bunun kendileri için bir taahhüt olduğunu vurguladı.

"Taahhüt haline dönüşmüş bu konu hakkında" AK Parti ve hükümetin elinden geleni yapacağının altını çizen Zeybekci, şunları söyledi:

"İlk fırsatta bununla ilgili zaten gerekli adımlar atılacaktır. Ben asgari ücretin bin 300 lira olmasıyla ilgili hiçbir sorun görmüyorum. Hükümet olarak bu yönde Asgari Ücret Tespit Komisyonuna bu konu tabii ki götürülecektir, önerimiz o yönde olacaktır. Ve elimizden gelen her türlü gayret gösterilecektir. Aksi bir durum ben öngörmüyorum. Çünkü, sonuçta genel başkanımız ve başbakanımız bu konuyla ilgili son sözü söylemiştir. Ondan sonra söz söylemek bize de düşmez, yakışmaz. Bize düşen ve yakışan gereğini yapmaktır. İnşallah da gereği yapılacaktır."

Zeybekci, bunun ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine de "Sayın Başbakanımız o konuda da '2016'dan itibaren' diye net konuştu. Teknik olarak anayasal ve hukuksal olarak sıkıntısı yoksa 1 Ocak 2016 diye tahmin ediyoruz. Bu asgari ücretle ilgili bazı sektörlerde bazı küçük ölçekli kuruluşlarda kobilerde eğer bir mağduriyet ve sıkıntı varsa maliyetleri artırıcı bir unsur varsa, rekabetimizi Türkiye olarak kısıtlayan bir ekstra yük getiriyorsa hükümet olarak da bunula ilgili gerekli çalışmaları zaten yapılıyor, iş dünyası adına da gereği yapılacaktır" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara