Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

Zeybekci: Cumhurbaşkanımız siyasidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti ile ilişkisi konusunda “Lafı evirip çevirmeyelim. Cumhurbaşkanımız siyasi bir cumhurbaşkanıdır” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-16 09:00:36

Zeybekci: Cumhurbaşkanımız siyasidir

Hürriyet'ten Deniz ZEYREK'in haberine göre,  Milano'da Expo'yu ziyaret eden Bakan Zeybekci, son siyasi gelişmeler konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bu hareketin lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN'dır. Bu partinin kurucu, onursal genel başkanı, hepimizin bir şekilde etkilendiğimiz veyahut sözlerine zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz liderimizdir Recep Tayyip Erdoğan. Onun bu kongrede etkisinin veya doğrudan müdahalesinin olduğunu zannetmiyorum ama itibar edilmiş olmasını gerekli buluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle tek tük isim değil de fikri anlamda, yol göstericiliği, ana resmi çizen görüşleriyle katkıda bulunması, o mesafede olması doğaldır. Lafı evirip çevirmeyelim. Cumhurbaşkanımız siyasi bir cumhurbaşkanıdır, bir tecrübesi, birikimi vardır. Kökeni vardır. Bunlardan yararlanılmış olması gerekir. Bu gerekliliktir.

ARINÇ'A: YAKIŞMADI

Bülent (Arınç) Bey'in görüşlerini, çıkışlarının, tam anlamıyla kendi şahsi görüşleri olarak, kendini bağladığını düşünüyorum. Kesinlikle katılmıyorum ve uygun da bulmuyorum. Bu ülkeye hizmetleriyle saygı duyduğum, bir ağabeye yakışmayan açıklamalar. Üzüldüğüm anlamında söylüyorum bunu. Eleştirmek anlamında söylemiyorum.  

ABDULLAH GÜL YORUMU

Sayın Abdullah Gül ile ilgili bir söz söyledim, yanlış anlaşıldı. Abdullah Gül nerededir? O da bu partinin içindedir. O da bu partinin kurucusudur, Başbakanıdır. Ben onu da üst, ulvi bir makamda görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu partinin neferlerindendir. Bu tartışmalar niçin Gül dışarıdaymış gibi olur, onu da anlamış değilim. İçindedir, orta yerindedir. Herhangi bir özel prosedüre tabi olması gerekli değildir. Kurtarıcı pozisyonuna götürmek de partiye haksızlık olur.”  

 

Haber Ara