Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Zeugma Mozaik Müzesine bayram ilgisi

Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 605 kişi tarafından ziyaret edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 12:41:33

Zeugma Mozaik Müzesine bayram ilgisi

Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan yaklaşık 6 yıl önce 30 bin metrekarelik alanda hizmete açılan Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne de sahip müzede, Çingene Kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.

 "ZİYARETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin müzeye ilgisinden memnun olduklarını dile getirerek, müzenin her geçen gün ziyaretçi sayısının arttığını aktardı.

Öztürk, 10 günlük Kurban Bayramı'nda yoğun ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, "Gaziantep'e ziyaretçi çekme kapsamında bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanyayla beraber Kurban Bayramı'nı kentte dolu dolu geçirdik. Kentimize Türkiye'nin birçok farkı yerinden ziyaretçiler geldi. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerken Zeugma Müzemizi unutmadılar. Ayrıca çevre illerden de çok fazla ziyaretçi aldık." dedi.

"BURAYA GELİNCE ÇOK ETKİLENDİM"

İstanbul'dan turla Gaziantep'e gelen Fatma Kaya ise Zeugma Mozaik Müzesine hayran kaldığına değinerek, "Buraya gelince çok etkilendim. Harika mozaikler var. Bu kadar güzel olduklarını bilmiyordum. Tüm mozaikler ilgimi çekti ancak Çingene kızı mozaiği çok ayrı güzel. Herkesin bu müzeyi görmesini bekliyorum." diye konuştu.

 Kayseri'den ailesiyle tatil için Gaziantep'e gelen Süleyman Turgut da mozaik müzesinden çok fazla etkilendiğine işaret ederek, "İlk kez mozaik müzesine geldik. Mozaiklerden çok etkilendik. Burası geçmiş dönemdeki insanların yaşamlarına ışık tutuyor. İyi ki buraya geldik, bu güzellikleri yerinde görme imkanı yaşadık." dedi.

Haber Ara