Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

'Zengin olan asker de olmaz, şehit de'

Dağlıca’daki çatışmada yaralanan ve 14 gün sonra hayatını kaybeden askerin acılı annesine teselli olmak için kadın astsubay, “Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan asker de olmaz, şehit de olmaz” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 09:42:40

'Zengin olan asker de olmaz, şehit de'

Ajansların haberine göre, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 14 Ağustos'ta arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada üç asker hayatını kaybetmiş, ikisi ağır altı asker de yaralanmıştı.

Ağır yaralanan askerlerden Mustafa Kemal Özata, Van'da gördüğü tedavinin ardından Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırılmıştı. Özata, 14 gün süren yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti.

Özata, dün memleketi Konya'da üç bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törende anne Cennet Özata'yla  görevli kadın astsubay arasındaki diyalog dikkat çekti.

Güçlükle yürüyen anne Cennet Özata, kızları ve beraberindeki kadın astsubayla birlikte dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'nın içinde ‘Namazgah' olarak adlandırılan alana geldi. Zengin olan asker olur mu?

Eşinin şoför olduğunu ifade eden Cennet Özata,“Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi” dedi.

Bu sırada Özata'nın elinden tutan görevli kadın astsubay, “Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz. Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin”sözleriyle onu teselli etmeye çalıştı.

Haber Ara