Dolar

32,5473

Euro

34,8951

Altın

2.432,20

Bist

9.645,02

Zekeriya Öz, PKK'lılara ne vaat etti?

Eski Savcı Zekeriya Öz'ün gizli tanıklık için PKK'lılara çeşitli vaatler verdiği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 05:26:24

Zekeriya Öz, PKK'lılara ne vaat etti?

Eski Savcı Zekeriya Öz'ün, Ergenekon davasında, PKK'lılara, gizli tanıklık yapmaları için vaatlerde bulunduğu, ne gibi vaatlerde bulunduğunun araştırıldığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Ergenekon davasının Yargıtay'da görülen temyiz duruşmalarında Paralel Yapı'nın PKK'lı üyelerin gizli tanık yapıp askerleri suçlatması gündeme geldi. Dava sürecinde gizli tanık yapılan PKK'lılardan bazılarının deşifre olması, Paralel savcıları zor durumda bıraktı. Firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün başında olduğu 'Paralel' ekip, kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasından endişeli. Ergenekon davasında Paralel Yapı'nın kumpasını soruşturan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise PKK'lı gizli tanıklarla ne tür pazarlık yapıldığını inceliyor. Ergenekon davasının temyiz duruşmalarında savunmasını yapan sanıklardan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, kendisini sorgulayan savcı Öz'ün gizli tanıklarla kirli ilişkilerine dikkat çekmiş, Ergenekon sanıklarından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ise asılsız gizli tanık ifadeleriyle suçlandıklarını söylemişti.  

KAYITLAR NEDEN İMHA EDİLDİ?

Kamuoyunda "kumpas soruşturması" olarak bilinen bu soruşturmada, gizli tanık Cenk'e ait kayıtların da yok edildiği ortaya çıktı. Gizli tanıkların gerçek kimlik bilgilerinin bulunduğu adli emanetteki gizli tanık kasasında da Cenk'in kimlik bilgileri ile birlikte daha önce Ergenekon savcılarınca alınan ifadesinin tutanakları da bulunamadı. Bu olayın 'Paralel Yapı' ile PKK arasındaki kirli ilişkinin ortaya çıkmasını engellemek için imha edildiği ileri sürülüyor.

Haber Ara