Dolar

32,4896

Euro

34,9304

Altın

2.432,00

Bist

9.807,33

Zekeriya Öz'e hapis şoku!

İstanbul Eski Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz hakkında 'azmettirme' suçlamasıyla dava açıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-19 22:03:21

Zekeriya Öz'e hapis şoku!
Ahaber'in haberine göre, İstanbul Eski Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, bir inşaat firmasının parasıyla yaptığı Dubai tatili nedeniyle davalık oldu. Öz'ü dava konusu yapan ise bu ultra lüks tatilin üzerini örtmek için kurduğu "fatura timi"..
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, mevcut deliller, müşteki ve tanıkların ifadelerini dikkate alarak, Öz'ün 'azmettirme' suçunu işlediği kanaatine vardı. Hazırlanan iddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Bolu Savcısıyken HSYK tarafından açığa alınan Zekeriya Öz, '2 ila 5 yıl arasında hapis' ve 'meslekten men' talebiyle yargılanacak.
 
Yargılanacak isimler arasında Öz'ün Dubai'deki tatilinin masraflarını kendi cebinden ödemiş gibi göstermek için makbuz almak üzere, işadamı Ali Ağaoğlu'na gönderdiği 'fatura timi' de yer alıyor.
 
Avukat Tayfun Aktaş ve bir inşaat firmasının sahibi Aytaç Ocaklı 'tehdit' suçlaması kapsamında şüpheliler arasında…
İddianamede Zekeriya Öz'ün, Ali Demirhan'dan Dubai tatili masraflarını kendisinin ödediğine dair belge vermesini istediği belirtildi.
 
Ayrıca Demirhan'ı tehdit ettiren Öz'ün, eğer belge vermezlerse 'haklarında soruşturma dosyaları açılacağı kendilerine hayatı zindan edecekleri" şeklinde baskı kurduğu iddia edildi.
 
İddianamede, o dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Öz'ün, idari ve yargısal gücünü tehdit unsuru olarak kullandığının da altı çizildi.

Haber Ara