Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

'Zehran Alluş suikastinden Suudi Arabistan sorumlu'

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri, 2015 yılının sonlarında hava saldırısına hedef olan Ceyşul İslam lideri Zehran Alluş'un ölümünden Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 10:58:20

'Zehran Alluş suikastinden Suudi Arabistan sorumlu'

Mepanews'in haberine göre Pazartesi günü El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'e ait olduğu belritilen bir ses kaydı yayınlandı.

"SUİKASTTEN SUUDİ ARABİSTAN SORUMLU"

Bu kayıtta Suriye'de savaşan ve Körfez ülkeleri ile yakın ilişkileri olan muhalif komutan Zehran Alluş'a suikastte Suudi Arabistan'ın parmağı olduğu söyleniyor.

"SUUDİ ARABİSTAN SURİYE'DEKİ MUHALİF GRUPLARI BÖLMEK İSTİYOR"

Kayıtta Zevahiri, Suudi Arabistan'ın "Suriye'deki muhalif grupları bölmek istediğini" ileri sürdü.

RİYAD KONFERANSINA TEPKİ

Zevahiri, Suudi Arabistan'a "çoğulculuğu kabul eden bir takım düzenlemeleri yürürlüğe soktuğu ve Riyad Konferansı adı altında muhalif gruplarla Suriye rejimini barıştırma çabalarına giriştiği için" lanet okudu.

NUSRA, RİYAD KONFERANSI DAVETİNİ REDDETMİŞTİ

El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi, Suudi Arabistan sponsorluğunda yürütülen konferansı reddetmiş, Ceyşul İslam'dan da sert bir cevap talep etmişti.

ALLUŞ SUİKASTİ KONFERANSTAN SONRA GELDİ

Zevahiri, konferanstan sonra Suudi Arabistan'ın "mücahitleri" muhaliflerin saflarından çıkarmak istediğini ileri sürdü ve sonrasında Zehran Alluş'un öldürüldüğünü belirtti.

İLİM ADAMLARINA TEPKİ

El Kaide lideri ayrıca eleştirilerini, Suudi Arabistan yönetimini destekleyen ilim adamlarına yöneltti ve onları "Suriye'de cihadı bozmakla" suçladı.

BAZI MUHALİF GRUPLARA ELEŞTİRİ

Zevahiri'ye göre; bozuk muhalif gruplar, "Körfez şeyhlikleri" ve Suudi Arabistan krallığı tarafından herhangi bir hükümete sızmak için bir güç olarak görülüyor.

ZEHRAN ALLUŞ SUİKASTİ

Suriye'nin başkenti Şam'daki en güçlü muhalif grup olarak öne çıkan Ceyşul İslam'ın lideri Alluş, 25 Aralık 2015'te hedefi iyi belirlenmiş bir hava saldırısının kurbanı oldu.

REJİM ÜSTLENMİŞ, MUHALİFLER RUSYA'YI İŞARET ETMİŞTİ

Suriye rejimi saldırıyı üstlenirken, muhalifler saldırının Rusya tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

SUUDİ ARABİSTAN ÜRDÜN'Ü GÖSTERDİ

Alluş'un ölümünden sonra Arapça yayın yapan kaynaklarda, Suudi Arabistanlı yetkililerin suikastin sorumlusu olarak Ürdün'ü gördüklerine dair haberler yer almıştı.

Haber Ara