Dolar

32,5344

Euro

34,9655

Altın

2.428,48

Bist

9.704,53

Zayıflama kürü nedir? Zayıflama kürü nasıl yapılır?

Hareketsiz, monoton ve sağlıksız bir yaşamın doğal sonucu olarak ortaya çıkan büyük bir problem, fazla kilolar. İstenmeyen kilolardan kurtulmak için yapılan zayıflama kürü nedir?, Zayıflama kürü işe yarıyor mu? Zayıflama kürü nasıl yapılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-30 06:58:16

Zayıflama kürü nedir? Zayıflama kürü nasıl yapılır?

Günümüzde Afrika kıtası belirli bölgeleri hariç dünyada en büyük problemlerin başında şişmanlık sorunu gelmektedir.

Dünya Sağlık Örgütünün verdiği istatistiki bilgilere göre obezite olan insan sayısı 700 milyonu aşarken, fazla kilosu olan insan sayısı 2,3 milyarı bulmuş durumda.

Yapılan araştırmalar kilo artışındaki en büyük nedenleri düzensiz beslenme ve hareketesiz yaşam olduğunu gösteriyor.

Düzensiz beslenmede ise en büyük oranı fast food türü hazır yiyecekler almaktadır. Hazır yiyeceklerin yaptığı etki çocuklarda bile fazlasıyla görülmektedir. Zayıflamak isteyen ya da formunu kormak isteyen kişilerin özellikle hazır yiyeceklerden uzak durması gerekmektedir.

Fazla kilolardan kurtulmada destek yöntemlerden bir taneside zayıflama kürleridir. Dengeli ve düzenli beslene ve hareketli bir yaşam ile birlikte yapılan zayıflama kürlerinin oldukça faydası olduğu görülmüştür.

Zayıflama kürü nasıl kilo vermede yardımcı oluyor?

Kilo vermek için yapılan çok çeşitli zayıflama kürleri bilinmektedir. Bu zayıflama kürleri iki farklı yöntemle kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Birinci yöntem; hazırlanan zayıflama kürü insanda gün boyu tokluk hissi oluşturarak yeme isteğini n azaltıyor ve bu şekilde gerkesiz yere fazla yemeğin önüne geçilerek kilo alımını engelliyor. Bunun yanında hareketli bir yaşam ile fazla kilolar hızlı bir şekilde verilebilmektedir.

İkinci yöntem ise hazırlanan zayıflama kürleri vücut metebolizmasını hızlandırmaya yöneliktir. Metebolizma hızlandıkça kalori yakımı artacak olup böylece kilo vermeye yardımcı olacaktır.

Peki zayıflama kürü nasıl hazırlanır?

1-  Tokluk hissi oluşturan zayıflama kürü

Malzemeler

1 tane dilimlenmiş yeşil elma, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 tane limon suyu, 1 çubuk tarçın, 2 bardak ılık su

Yapılışı

Tüm malzemeleri cam bir kap içinde karıştırıp yarım saat bekleyiniz. Sonrasında tüketebileceğiniz bu zayılama kürü gün boyu tokluk hissi oluşturacaktır. Yemeklerden 15 dakika önce tüketilmeside öneriler arasındadır.

2- Metebolizma hızlandıran zayıflama kürü

Malzemeler

1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

1 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı tarçını cezve içinde kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ılıyıncaya kadar bekletip sabah aç karnına ve gece yatmadan önce birer bardak içiniz.

Haber Ara