Dolar

32,5619

Euro

34,8875

Altın

2.437,46

Bist

9.645,02

'Zarrab, kefaletten vazgeçti; yargılanacak'

Reza Zarrab’ı tutuklatan ABD’li savcı Preet Bharara, Zarrab’ın kefalet ödemekten vazgeçtiğini ve yargılamanın New York’ta devam edileceğini de duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 22:05:07

'Zarrab, kefaletten vazgeçti; yargılanacak'

"İran yaptırımlarını baypas ederek ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklama suçlamaları"ndan tutuklanan Zarrab için 22 Mart'ta kefalet başvurusu yapıldığı öğrenilmişti.

Reza Zarrab için, Savcı Preet Bharara'nın yazdığı ön iddianamede dört ayrı suçlamadan toplamda 75 yıl hapis cezası isteniyordu. Zarrab'ın, suçlamaları kabul edip, “işbirlikçilerini” açıklaması halinde, cezasının indirilmesi söz konusu olabilecek. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Reza Zarrab, Türkiye'de 17-25 Aralık soruşturmaları kapsamında 21 Aralık'ta tutuklanmış, 40 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Zarrab'ın ortağı olduğu ileri sürülen Bebek Zencani İran'da milyon dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla idam cezasına çarptırılmıştı. 

Zarrab, yaptığı bir açıklamada “Babek Zencani hiçbir zaman benim 'ortağım' olmadı ve ben İran Devleti'nin parası ile ticaret yapmadım. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve ülkeme yararlı bir vatandaş olarak yaşamaya da, çalışmaya da devam ediyorum” demişti.  

Haber Ara