Dolar

32,3285

Euro

35,0907

Altın

2.295,89

Bist

9.036,63

Zarrab'ın avukatlarına 'Trump'ı sordular

Avukatlara 'Göçmenlere kısıtlama getiren kararnameyle ilginiz var mı?' sorusu yöneltildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-17 11:27:54

Zarrab'ın avukatlarına 'Trump'ı sordular

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde 4 ayrı suçtan 75 yıl hapis istemiyle yargılanan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab'ın avukatlarına yeni sorular yöneltildi. Buna göre, "Trump'ın bazı göçmenlere kısıtlama getiren kararnamesiyle bir ilginiz var mı?" sorusu yöneltildi.

Amerika'nın Sesi sitesinden Can Kamiloğlu'nun haberine göre, davanın hakimi Richard Berman, Zarrab'ın avukatları eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey ile ilgili görülen çıkar çatışması duruşmalarında, sorduğu sorulara savunmadan gelen yanıtların tatmin edici olmadığını belirterek, bu soruların yazılı olarak yanıtlamasına hükmetti.

HAKİM BERMAN'DAN AVUKATLARA: ÜCRETLERİNİZİ KİM ÖDÜYOR?

Hakim Berman, yazılı emrinde duruşma tutanaklarını yayınlayarak Giuliani ve Mukasey'in ve bağlı oldukları hukuk kuruluşlarının ABD hükümeti ve ABD hükümetine bağlı hangi kuruluşlara ne tür hizmet verdiğini sorusunun tam cevabını almadığını belirtti.

Berman ayrıca Zarrab'ın avukatların ücretlerinin İran mı, Türkiye mi, Halkbank mı, yoksa ABD tarafından mı ödendiği sorusuna verilen cevapları eksik bulduğunu kaydetti.

Hâkim Berman, Zarrab'ın savunma avukatlarından tam cevaplarını alamadığı bu soruları yanıtlayıp açıklık kazandırılmasına hükmetti.

Berman, daha önceki sorularının dışında, Giuliani ve Mukasey'in ABD Başkanı Donald Trump ile ilişkilerini de sordu, ABD hükümetiyle ne tür ilişkileri içerisinde olduklarının belirtilmesini istedi.

Zarrab'ın avukatlarının Başkan Trump'ın 7 ayrı Müslüman ülkeden gelen göçmenlere getirilen kısıtlamalarla ilgili yayınlanmış olduğu kararnameyle bir bağlantılarının ve bu konuyla ilgili verdikleri bir hizmetin olup olmadığını soran hakim Berman, Zarrab'ın savunma avukatlarına ABD hükümetine siber saldırılarla ilgili projeler konusunda bir hizmet verip vermediklerini de sordu.

Berman, Giuliani ve Mukasey'in daha önce mahkemeye vermiş oldukları yazılı ifadede bu konuların yer almadığını belirterek sorularının savunma tarafından derhal yanıtlanmasına hükmetti.

Haber Ara