Dolar

32,4773

Euro

34,9510

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

Zarrab'a soruldu: ABD hükümetiyle uzlaşacak mısın?

Savcı Bharara Zarrab'a 'ABD hükümetiyle uzlaşacak mısın?' sorusu yöneltti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 09:06:14

Zarrab'a soruldu: ABD hükümetiyle uzlaşacak mısın?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Amerika'nın Sesi sitesinin haberine göre, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın Harvard Üniversitesi'nde birlikte okuduğu avukat sınıf arkadaşı Kırkland & Ellis Hukuk firmasından Viet Dinh ve aynı firma aracılığıyla Zarrab'ın savunmasını üstlenen üç ayrı avukatın davadan çekilmesi yönünde başvurusu üzerine ani bir duruşma düzenlendi.

Bharara ekibi mahkeme heyetinden, tutuklu bulunan işadamı Reza Zarrab'a 30 Kasım'da yapılacak duruşmada "Hakkınızdaki suçlamaları ne zaman kabul edeceksiniz? ABD Hükümetiyle işbirliği yapmayı düşünüyor musunuz?" sorularını sormasını istedi.

NE CEVAP VERDİ

Zarrab'ın ise konu ile ilgili ne cevap verdiği aktarılmadı.

ÇIKAR ÇASTIŞMASI İDDİASI

Bharara, en yakın arkadaşı Dinh'in davada adı geçen, ‘Deutche Bank' ve ‘Bank Of America' finansal kuruluşlarının, Kırkland & Ellis Hukuk firmasının yasal temsilcisi olması nedeniyle Zarrab davasında bir çıkar çatışması yaşandığını iddia etmiş, en yakın arkadaşı ve diğer üç avukatın Zarrab'ı savunamayacağını belirterek mahkeme hakimi Berman'dan çıkar çatışması içerisinde olan avukatları Zarrab'ın savunmaktan azletmesini istemişti.

Bharara, avukat Dinh'in Zarrab'a daha önce Kırkland & Ellis Hukuk firmasının bu iki bankanın temsilcisi olduğunu söyleyip söylemediğinin araştırılmasını istemişti.

Mahkeme Hakimi Berman, yaklaşık bir haftadır süren çıkar çatışması iddialarıyla ilgili savunma ve iddia makamı arasında bir uzlaşma sağlanamayınca tarafları aldığı ani duruşma kararıyla dün dinledi.

AVUKATLAR SORULDU

Hakim Berman Zarrab'a "Savunmanızı üstlenen Kırkland & Ellis Hukuk firmasının avukatları, davada adı geçen iki banka ‘Deutche Bank' ve ‘Bank Of America' firmalarının temsilcileri olduklarını savunmanızı üstlenmeden önce size açıkladılar mı?" diye sordu.

Zarrab şu cevaı verdi:

"Avukatım Benjamin Brafman'a danışmadan bu sorunuzu yanıtlamayacağım."

Haber Ara