Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Zarif'ten, Türkiye'ye 'garip' destek!

Zarif’ten ‘garip’ destek!ABD yaptırımlarına karşı Türkiye’ye destek veren İran Dışişleri Bakanı Cevad, Twitter’de yayımladığı mesajına, Türkiye ve İran bayrağı ile iki ülkenin el sıkıştığını gösteren bir fotoğrafı ekledi, daha sonra söz konusu paylaşımını kaldırdı ve aynı mesajı bu kez bayrak fotoğrafı olmadan paylaştı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-15 09:19:33

Zarif'ten, Türkiye'ye 'garip' destek!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarını şiddetle kınadıklarını belirtti. 

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedariki nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmasına tepki gösterdi. 

"Komşular önceliğimiz" etiketiyle paylaştığı mesajında Zarif, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tek taraflı yaptırımlarla bir kez daha uluslararası hukuku çiğnediğini ve yaptırımlara bağımlılığını ortaya koyduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"ABD'nin, Türkiye aleyhindeki son yaptırımlarını şiddetle kınıyor ve (yaptırımlara karşı) Türk halkı ve hükümetinin yanında duruyoruz."

Mesajına, Türkiye ve İran bayrağı ile iki ülkenin el sıkıştığını gösteren bir fotoğrafı ekleyen Zarif, daha sonra söz konusu paylaşımını kaldırdı ve aynı mesajı bu kez bayrak fotoğrafı olmadan paylaştı. 

Açıklamaları Ankara-Tahran arasında gerginliğe yol açmıştı 

İran Dışişleri Bakanı Zarif Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbeycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen zafer töreninde okuduğu şiirin İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmesi, Ankara ile Tahran arasında kısa süreli gerginliğe yol açmıştı.

Daha sonra iki ülke yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde tansiyon düşürülmüştü.

 

 

Haber Ara