Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Zaman gazetesinin ''Darbe reklamına'' tutuklama

Kapatılan Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam filmi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, gazetenin reklam müdürü tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 10:02:05

Zaman gazetesinin ''Darbe reklamına'' tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına giren Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam filmi ile ilgili gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen gazetenin reklam müdürü tutuklanırken, reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi adli kontrol ile serbest bırakıldı.

AA'nın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma dosyasına, kapatılan Zaman gazetesinin, darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan reklam filminin girmesi üzerine savcılık talimatıyla gazetenin reklam müdürü Yakup Şimşek ile reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi T.M.S. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler, burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdi. Savcılık, şüphelileri tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

YAKUP ŞİMŞEK TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Yakup Şimşek'in tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, reklam ajansın sahibi T.M.S'ın ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı kondu.

TALİMATI KİM VERDİ?

Reklam filminin hazırlanması talimatını, reklam filminin yayımlandığı 5 Ekim 2015 tarihinden sonra görevini bırakan Ekrem Dumanlı'nın verdiği ve film ile örgütün askeri kanadına mesaj gönderildiği iddia ediliyor.

DUMANLI'YA YAKALAMA KARARI

"Sessizliğin Çığlığı" isimli reklam filmin 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına delil olarak girmesinin ardından, o sırada kapatılan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olan ve hemen ardından bu görevini bırakan Ekrem Dumanlı hakkında, "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

BEBEK TEMALI REKLAMDAN 9 AY 10 GÜN SONRA DARBE GİRİŞİMİ

Zaman gazetesinin 2015 yılında yayınlanan reklamında, sirenler çalarken gri tonlu şehrin uçaktan kuş bakışı görüntüsü ekrana geliyor. Daha sonra ise yeni doğmuş gülen bir bebek yüzü ekranlara getiriliyor.

Sosyal medyada ise reklamın "subliminal" mesaj içerdiği yorumları yapıldı. Yorumlara göre reklamın en dikkat çeken ayrıntısı filmin gösterime girdiği tarih ile 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki geçen sürenin 9 ay 10 gün olması.

İşte o reklam filmi:

Haber Ara