Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet savcısı, aralarında Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da bulunduğu 22 tutuklu sanığın tahliye taleplerini reddine karar verilmesini istedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-19 18:55:46

Zaman gazetesi eski yönetici ve yazarları hakkındaki dava
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma sonunda Mümtazer Türköne, Ali Bulaç ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu 22'si tutuklu 31 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında inşa edilen binadaki salonda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmada, tutuklu sanıkların savunmalarının ardından sanık avukatlarının taleplerine geçildi.

Taleplerin alınması sonrasında görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçların vasıfları, kuvvetli suç şüphesi, delil durumu ve istenen ceza miktarları da nazara alınarak, tahliye taleplerinin reddine karar verilmesini istedi.

Bazı tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması taleplerinin de reddini isteyen cumhuriyet savcısı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanıkların el konulan dijital materyallerinin inceleme sonuçlarıyla ilgili bilgi istenmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı ayrıca, kapatılan Zaman gazetesinde yazar olan bazı sanıkların 21 Aralık 2013 ile 29 Mart 2014 tarihleri arasındaki köşe yazısı ve yorumlarını içeren yazılarının da dosyaya eklenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara