Dolar

32,3641

Euro

34,9637

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Zaharova’nın tepki çeken Facebook paylaşımı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç’in, ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısında Beyaz Saray’da bir sandalyede “suçlu gibi” oturduğu fotoğraf tartışma konusu olurken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova’nın yaptığı bir paylaşım ise tepki çekti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-07 14:36:06

Zaharova’nın tepki çeken Facebook paylaşımı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın karşısında Beyaz Saray'da bir sandalyede “suçlu gibi” oturduğu fotoğraf tartışma konusu olurken, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın yaptığı bir paylaşım ise tepki çekti.  

Zaharova, “Temel İçgüdü” filiminde Sharone Stone'un sinema klasikleri arasına giren meşhur "oturuş" fotoğrafını, Vuciç-Trump fotoğrafıyla kolaj yaparak paylaştı.

Zaharova bu iki fotoğrafın altına da, “Eğer Beyaz Saray'a davet edildiyseniz ve sandalyenizi de sorgudaymışsınızca böyle koydularsa, 2 numaralı fotoğrafdaki gibi oturun. Sadece bana güvenin” diye yazdı.

Bu gönderi Bu paylaşımın Sırbististan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ve Sırbistan'ın Kosova Ofisi Müdürü Marko Curiç dahil, sosyal medyada çok sayıda kişiden tepki alınca, Zaharova daha sonra ek bir yorum yazarak, “Eğer gönderim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Sadece ‘ayrıcalıklıları'ın küstah davranışına tepki amaçlıydı. Protokol hileleri, Amerikalı yetkililerin kendilerine suni şekilde ayrıcalık yaratmak için düzenli kullandıkları yöntemlerden biri haline geldi. Oysa bu kabul edilemez ” dedi. 

Ancak Zaharova fotoğrafları ve gönderiyi silmedi.

ba

LAVROV ARADI

Medyaya yansıyan haberlere göre,  Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç'in de paylaşımı "basit ve bayağı" olarak niteleyip eleştirmesi sonrası, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Vuciç'i telefonla aradığı bildirildi.

Görüşmede, Rusya'nın Kosova sorunu ile ilgili görüşlerinin aktarıldığı belirtildi ancak Zaharova'nın paylaşımı konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediği konusunda bilgi verilmedi. 

Kaynak: Türkrus

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara