Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Yüzünde kocaman kitleyle yaşıyor

Avustralyalı iki turist; Kamboçya'da sokakta gezerken gördükleri, yüzünde devasa büyüklükte kitleyle yaşayan Vid'e yardım eli uzattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 21:39:05

Yüzünde kocaman kitleyle yaşıyor

Avustralyalı Diana Koski ve kocası John Nettleton balayını geçirmek için gittikleri Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'te, yüzünün sağ yarısı tümörle kaplı bir adamla karşılaştı. 34 yaşındaki Vid isimli adamın evsiz ve işsiz olduğunu öğrenen çift ona yardım etmek için seferber oldu. Talihsiz adamın doğuştan gelen bu rahatsızlığı sonucu kafasından aşağı sarkan ve çenesinin altına kadar inen kitle, yüzünün sağ tarafını tamamen kapatmış durumda.

YOLDA GÖRDÜLER, YARDIM ETMEK İSTEDİLER

Daily Mail Avustralya'ya konuşan bayan Koski, "Otelimizin yanındaki caddede hemen yanımızdan geçip gitti. Onu görünce şaşırdık. Kocama ona yardım etmemiz gerektiğini söyledim. Onunla konuşmaya başladım lakin bu çok zordu; çünkü o hiç İngilizce bilmiyordu. Etrafta bulunan bazı insanlar önce onu yanımızdan uzaklaştırmaya çalıştı daha sonra yanımıza gelip aramızda tercümanlık yaptılar. Ben Vid'e, ona yardım etmeyi denemek istediğimi söyledim." diyerek yaşadıklarını anlattı.

 "KIZLAR BENİ BEĞENİR Mİ"

Avustralyalı çift daha sonra Vid'in doğduğu köye giderek, eğer becerebilirlerse talihsiz adamı ameliyat ettirme niyetleri olduğunu anlatarak köyün şefinden bu konuda izin aldı. Bayan Koski; "Vid ne ailesinden ne de yaşadığı yerden hiç bahsetmedi. Eğer köyden izin almamız gerekiyorsa demek ki ailesi olmamalı. Ben Vid'e başındaki kitleden kurtulmak ister misin? diye sorduğumda hemen bana 'Evet' dedi. Başka bir ülkeye gitmeye korkabilir diye aslında bunu sormaya çekiniyordum. Ben elimizden ne gelirse yapacağımızı lakin bunun aylar sürebileceğini söyledim. Bunun üzerine Vid, yüzündeki kitlenin alınmasından sonra kızların kendisini beğenebileceğini söyleyerek espri yaptı." dedi.

 YARDIM İÇİN FACEBOOK SAYFASI AÇTILAR

Çift, Vid'in fotoğraflarını Facebook sayfalarında yayınlayarak, plastik cerrah ya da yardım etmek için başka bir yol arayışına girdi. Avustralya'nın Perth şehrinden bir iş adamı kendileriyle hemen iletişime geçerek çifti Singapur'daki çok tanınmış bir plastik cerraha yönlendirdi.

 TIBBİ KAYITLAR İNCELENECEK

Avustralyalı çift Vid'in tıbbi kayıtlarının, Singapur'a göndermek için ellerine ulaşmasını beklemekte. Tıbbi kayıtların değerlendirilmesi sonucunda ameliyatın bir seçenek olup olmadığı ortaya çıkacak.

Haber Ara