Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

'Yüzde 41 oyla içimiz burkuldu'

Eroğlu, 'Biz yüzde 47-48 oranında oy beklerken, yüzde 41 alınca içimiz doğrusu biraz burkuldu. Bunu itiraf etmek lazım” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-19 21:38:09

'Yüzde 41 oyla içimiz burkuldu'

Ajansların haberine göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı'nda partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, "Biz yüzde 47-48 oranında oy beklerken, yüzde 41 alınca içimiz doğrusu biraz burkuldu. Bunu itiraf etmek lazım ama öbürleri yüzde 13 almış. ‘Yüzde 25'ten az alırsam istifa ederim' diyenler, bakıyorsunuz zafer kazanmış edasındalar. Şunu bilsinler ki madde 1: AK Parti birinci partidir. Madde 2: AK Parti'siz bir hükumet kurulamaz. Milletin, Türkiye'nin menfaatleri AK Parti'nin önündedir. Türkiye'nin istikbali için AK Parti gerekirse kendini feda eder. Diğerleri şöyle olursa daha çok oy alır mıyız diye düşünüyor. Halbuki biz, seçime gitsek daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Çünkü biz halkın içinde bunu görüyoruz. Pişman olanlar 'Elim kırılsaydı da şu partiye vermesiydim' diyenler var. Ama biz bunu düşünmüyoruz. Şeffaf şekilde, samimi şekilde milletin verdiği mesajı değerlendiriyoruz. Varsa kendimizle ilgili muhasebe yapıyoruz. Çok şey yaptık ama anlatamadık" diye konuştu.

“LOKUM GETİRECEK HALİMİZ YOK”

Eroğlu, dün il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde "8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı daha fazla müjde olurdu" sözlerini milletvekili sayısına göre hizmet yapıldığı anlayışı gerekçesiyle eleştiren CHP, MHP ve HDP il başkanlarına ve bazı milletvekillerine yanıt verdi. Eroğlu, şöyle konuştu:
"İzmir'e gelirken yenilik olsun, elimiz boş gelmeyelim dedik. Lokum getirecek halimiz yok. 8 tane müjde vermeyi öngördük. Bunun sebebi de her bir AK Parti milletvekilinin birer müjde açıklasın diyedir. Hayret ediyorum, buna teşekkür edeceklerine bazı muhalefet eleştiriyor. Bir şey yapmıyorsun, bari gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Şunun farkında değiller, bazen sürç-i lisan yaparken gaf yapıyorlar. Biz şu ana kadar bir yıl içinde geçen sene 69 müjde getirmişiz. Orman, meteroloji, barajlar, göletler var. Bu kez de 8 müjde verdik. Yani 77 müjde vermiş olduk. 77 müjde onlara da yeter. Ama açıklamak isterlerse, 77 müjde ile kalmıyoruz. Zafer Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 8'er müjde daha gelecek. Buyursunlar onlar açıklasınlar arzu ediyorlarsa. Toplam 32 müjde edecek. Hepimize yetiyor. İstiyorlarsa gelsinler bir bayramda birisi bir bayramda öbürü, müjdeleri onlar açıklasın. Çünkü yapılan şey İzmir için yapılıyor. Marka şehir İzmir için yapıyoruz.” 

Haber Ara