Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

'Yusuf Kaplan meselesi'

Müstakil Gazete Başyazarı Hakan Albayrak, bugünkü yazısında, Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan'ı hedef alan tepkileri kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 17:01:39

'Yusuf Kaplan meselesi'

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu. Kaplan, programda dile getirdiği görüşlerden sonra sosyal medyada tepkilere hedef oldu. Kaplan'a yönelik tepkilerin linç kampanyasına dönüştüğünü belirten Müstakil Gazete Başyazarı Hakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''Twitter veya Facebook'ta Yusuf Kaplan'ı, güya Erdoğan'ı müdafaa maksadıyla "paralelci", "hain", "ajan", "mason" gibi ithamlarla adeta linç eden gençlerin yaptığı şey, Erdoğan'ı Bağdadi Grubu mantalitesiyle savunmaktır. Erdoğan, böyle bir müdafaayı, böyle bir dava arkadaşlığını, böyle bir "reis" fedailiğini şiddetle reddetmelidir'' ifadesini kullandı.

Müstakil Gazete Başyazarı Hakan Albayrak'ın, bugünkü yazısı:

YUSUF KAPLAN MESELESİ

Mütefekkir yazar Yusuf Kaplan, Diyanet TV'deki "Neden" programında hükümetin dış siyasetini, bilhassa Suriye meselesinde alınan tavrı ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin "dondurulmasını" çok ağır ifadelerle tenkit etti.

Tenkitlerine katılmıyorum (Bkz. 5'inci sayfadaki HÜLASA).  Kimse katılmak mecburiyetinde değil. Elbette itirazlar yükselecek, cevaplar verilecek. "Batırdılar memleketi", "manyak", "jöleli" gibi kelimelerin geçtiği o tenkitlere, kendi sertlikleri ve nahoşlukları ile mütenasip karşılıkların verilmesi de tabiidir. Bununla beraber, İslam medeniyetinin ihyası için çırpınan ve en çok bu yönüyle tanınan Yusuf Kaplan gibi bir münevverimizi, hiç şüphesiz ümmetin maslahatının öyle gerektirdiğini zannettiği için dile getirdiği tenkitlerinden ötürü paralelci, İngiliz ajanı, mason, hain vs, vs, vs, ilan etmek, aklı başında olan hiç kimsenin aklının ucundan bile geçmese gerek. Bunu yapanların (güya Erdoğan'a bağlılıklarından ötürü yapanların) akılları başlarında değil.

Yusuf Kaplan, mezkûr programda, "komşularla sıfır sorun" siyasetinin "romantik"liğinden bahisle açtığı dış siyaset faslında, adını koyalım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. (Neyse ki hiç kimse Davutoğlu'nu korumak adına Yusuf Kaplan'a kahpe düşman yaftası yapıştırmaya kalkmadı.) Hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yoktu. 'Açtı ağzını, yumdu gözünü' vaziyetindeyken, Erdoğan'ın yanına yakıştıramadığı bir danışmana da kazara 'dokundurdu', ama daha ileriye gitmedi. Gidebilirdi de. En kritik anlarda Erdoğan'ı cansiperane savunan Yusuf Kaplan'a da mı çok görecekler bunu? El cevab: Hem de nasıl! Erdoğan'ın danışmanını menfi bir cümlede zikretmiş olması bile Yusuf Kaplan'ın insafsızca tahkir ve tezyif edilmesine, korkunç iftiralara uğramasına yetti maalesef.

Twitter veya Facebook'ta Yusuf Kaplan'ı, güya Erdoğan'ı müdafaa maksadıyla "paralelci", "hain", "ajan", "mason" gibi ithamlarla adeta linç eden gençlerin yaptığı şey, Erdoğan'ı Bağdadi Grubu mantalitesiyle savunmaktır. Erdoğan, böyle bir müdafaayı, böyle bir dava arkadaşlığını, böyle bir "reis" fedailiğini şiddetle reddetmelidir.

Tekfirci bir akımla karşı karşıyayız adeta. "Adeta"sı fazla. Tekfirci bir akım bu. En ufak bir görüş ayrılığını bile iman-küfür meselesi yapan asosyal gençlerden geçilmiyor “reisçi” sosyal medya hesaplarında. Erdoğan'ın bu hususta bir şeyler söylemesini, çok sert şeyler söylemesini, "trol" diyen anılan bu gençlere adam akıllı bir 'ayar' vermesini, dilimizden düşürmediğimiz aziz medeniyetimize yakışmayan bu korkunç furyayı durdurmasını daha ne kadar bekleyeceğiz?

"Beni bu şekilde savunanlardan berîyim. Din kardeşlerimize ve dava arkadaşlarımıza güya benim hatırım için ahlaksızca sövüp sayanlar, en ufak bir görüş ayrılığında hemen ajanlıkla, hainlikle, hatta İslam'a ihanetle suçlayanlar ya bu yıkıcı tavırdan derhal vazgeçerler veya asıl ben onları hain ilan ederim!" diye gürlese ya!

Ben Erdoğan'ın yerinde olsaydım, bana sataşan düşmanlarıma dava açmaktan ziyade benim adıma Yusuf Kaplan gibi kardeşlerime hakaret eden sözde dostlarımla uğraşırdım.

Ayıptır. Günahtır. Yeter! 

Haber Ara