Dolar

32,5459

Euro

34,8955

Altın

2.429,64

Bist

9.645,02

Yusuf Günay kimdir? Yusuf Günay nereli, kaç yaşında? Yusuf Günay'ın Galatasaray'da görevi nedir?

Yusuf Günay kimdir? 28. şampiyonluk için TFF'ye başvuran Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan gerilim sürüyor. Fenerbahçe TV'de açıklamalarda bulunan Metin Sipahioğlu'na Galatasaray adına Yusuf Günay yanıt verdi. Twitter'da da gündem olan Yusuf Günay insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Yusuf Günay kimdir? Yusuf Günay nereli, kaç yaşında? Yusuf Günay'ın Galatasaray'da görevi nedir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-01 16:40:06

Yusuf Günay kimdir? Yusuf Günay nereli, kaç yaşında? Yusuf Günay'ın Galatasaray'da görevi nedir?

Yusuf Günay kimdir? 28. şampiyonluk için TFF'ye başvuran Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yaşanan gerilim sürüyor. Fenerbahçe TV'de açıklamalarda bulunan Metin Sipahioğlu'na Galatasaray adına Yusuf Günay yanıt verdi. Twitter'da da gündem olan Yusuf Günay insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Yusuf Günay  kimdir?  Yusuf Günay nereli, kaç yaşında? Yusuf Günay'ın Galatasaray'da görevi nedir?

Yusuf Günay kimdir?

Yusuf Günay Galatasaray başkan yardımcısıdır.

Yusuf Günay nereli kaç yaşında?

Yusuf Günay 1965 yılında yılında Sinop'ta dünyaya geldi.

Yusuf Günay 1985 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye)'nden mezun olmuştur.

Başbakanlıkta 1986 – 2001 yılları arasında Başbakanlık Uzmanı, Ekonomik Kararlar Daire Başkanı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü olarak görev yapmıştır.

1994 yılında Galatasaray Üniversitesi kuruluş kanununu dönemin Devlet Bakanı Sayın Coşkun Kırca ile birlikte hazırlayan ekipte yer almıştır.

2001 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurucu Başkanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 6 yıl süre ile atanmış, bu süre içerisinde merkezi Roma'da bulunan Akdeniz Ülkeleri Enerji Kurumları (MEDREG) Başkan Yardımcısı ve merkezi Budapeşte'de bulunan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ERRA) Başkanlığını yürütmüştür.

Evli ve 2 çocuk babası olan Yusuf Günay, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Haber Ara