Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Yusuf Beyazıt kimdir?

Türk siyasetçi Yusuf Beyazıt... Yusuf Beyazıt kimdir? İşte Yusuf Beyazıt'ın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 17:14:00

Yusuf Beyazıt kimdir?

Yusuf Beyazıt 22 Aralık  1962'de Niksar'da doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini Tokat'ta, lise tahsilini Kayseri Lisesi ve Kayseri İmam Hatip Lisesinden mezun olarak tamamladı. 

Ankara Üniversitesi  Hukuk Fakültesi ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültelerinden mezun oldu. TODAİE (Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü) Kamu Yöneticiliği bölümünde yüksek lisansını yaptı.

Kilis, Niksar ve Ankara gibi şehirlerde öğretmenlik, Ankara'da serbest avukatlık yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sırasıyla; Encümen Müdürlüğü, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı ve İSKİ Baş Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. Bu süreçte; Kiptaş, Beltur ve Kültür A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı. 

Çeşitli dergi ve gazetelerde eğitim ve emek konularında makaleleri yayımlanarak, Marmara Üniversitesinde mevzuat dersleri verdi. 

2003 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı zamanda Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü. Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu  ile Sosyal Yardımlaşma Fonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 

Görevde bulunduğu bu süreçte her yıl “Yılın Bürokratı” seçildi. Her sene Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesini 10 kat artırdı. Edirne'den Kars'a ülke genelinde 4000 tarihi eseri restore ederek yeniden yapılandırdı.  

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden aday olarak Tokat'tan milletvekili  seçildi

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Yusuf Beyazıt, evli ve üç çocuk babası.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara