Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Yurtta kalan çocuklara karne hediyesi '5 yıldızlı tatil'

Yurtta kalan çocuklara karne hediyesi '5 yıldızlı tatil'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 17:28:45

Yurtta kalan çocuklara karne hediyesi '5 yıldızlı tatil'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan öğrenciler, karne hediyesi olarak 5 yıldızlı otelde bir gün geçirdi.

Ortaca ilçesinin Sarıgerme Mahallesi'ndeki Seno Sarıgerme Otel'e gelen öğrenciler, görevliler eşliğinde plajda etkinliklere katıldı, denize girdi.

Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Mustafa Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurtta kalan çocuklarla yıl boyunca sosyal, kültürel faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukların sosyalleşmeleri açısından bu tür etkinliklere önem verdiklerini anlatan Çakır, "Bu kapsamda yurtta kalan 54 çocuktan ortaokul ve liseye giden 30'u, 10'ar kişilik gruplar halinde 5 yıldızlı bir otelde gün boyunca etkinliklere katılıyor, denize giriyor. Böylece karne hediyesi olarak güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz" dedi.

Öğrencileri ağırlayan otelin genel müdürü Eberhard Graupner, sosyal konulara katkıda bulunmanın kendileri için önemli olduğunun altını çizerek, "Öğrencilerin bazılarını otelimizde ağırladık. Diğer öğrencileri de iki gün içerisinde misafir edeceğiz" diye konuştu.

Etkinlere katılan öğrencilerden Oktay Kurt da program kendilerine bildirdikten sonra heyecanla bugünü beklediklerini belirtti.

Arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirdiklerini vurgulayan Kurt, "Arkadaşlarımla ok attık, aktivitelere katıldık. Hepimiz çok mutlu ve heyecanlıyız. Bazı arkadaşlarım ilk kez böyle bir aktiviteye katılıyor. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara