Dolar

32,5093

Euro

34,8204

Altın

2.477,38

Bist

9.530,47

Yurt genelinde huzur uygulaması

Yeni yıl kutlamaları sonrası yurt genelinde birçok ilde vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla uygulamalar yapıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-01 07:12:57

Yurt genelinde huzur uygulaması

Yeni yıl kutlamaları sonrası yurt genelinde birçok ilde vatandaşların can güvenliğinin korunması amacıyla uygulamalar yapıldı.

SAKARYA

Sakarya polisi, yılbaşı sebebiyle şehrin bir çok noktasında alkol uygulaması yaptı. Yeni yılın ilk saatlerinde başlayan uygulama gece boyunca devam etti. Polisler, alkolmetre ile ölçüm yaparken, alkollü olan ve kurallara uymayan sürücüler hakkında cezai işlem uyguladı.

NEVŞEHİR

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Devlet Hastanesi, Jandarma Alay Komutanlığı ve Nevşehir Merkez Karakolunu ziyaret etti. Vali Ceylan burada yaptığı açıklamada Nevşehir'in asayiş konusunda huzurlu bir şekilde 2016 yılına merhaba dediğini kaydetti.

Vali Ceylan, "Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz. İnşallah sağlık içerisinde aileleri ile birlikte 2016 yılında mutlu ve huzurlu bir 2016 yılı yaşarız. Tüm vatandaşlarımıza da 2016 yılının iyilikler güzelliker getirmesini temenni ediyoruz. Biz emniyetimizi, jandarmamızı ve hastanemizde ki yatan hastalarımız ve çalışanları kısacası bu gece bütün çalışanlarımıza hem moral vermek hem destek olmak yeni yıla başlarken onları yalnız bırakmamak için beraber olduk. Şuana kadar ilimiz genelinde huzurlu bir yeni yıl yılbaşı gecesi yaşıyoruz. İnşallah huzurlu bir şeklide geceyi tamamlarız. Tüm arkadaşlarımız da bunun için emniyetimiz, jandarmamız canla başla çalışıyorlar" diye konuştu.  

ANKARA

Başkent'te polis ekipleri, yılbaşı gecesi trafik uygulaması yaptı. Polis ekipleri, yılbaşında sürücülerin alkollü olarak direksiyon başına geçme ihtimallerine karşı, şehrin işlek caddelerinde trafik kontrolleri yaptı. Araçları durduran trafik polisleri, sürücülerin trafik kurallarına uygun hareket edip etmediklerini kontrol etti. Alkollü trafiğe çıkan sürücüler, alkol metrelerle tespit edildi. Trafik ihlallerinde bulundukları tespit edilen sürücülere ceza kesildi. 

ESKİŞEHİR

Cengiz Topel caddesi üzerinde yapılan yılın ilk trafik uygulamasına takılan araç sürücüleri trafik polis ekiplerinin alkol testinden geçti. Alkol metreden çıkan sonuçta alkolsüz oldukları anlaşılan sürücülere polis ekipleri alkolsüz oldukları için teşekkür ederek yeni yılını kutladı. Alkollü yola çıkan sürücüler ise yeni yılın ilk dakikalarında yeni ceza fiyatlarıyla karşılaştılar.

Ekipler, vatandaşların güvenliği için kentin birçok yerinde trafik uygulamalarına edeceklerini söyledi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da vatandaşların yılbaşını huzur içerisinde geçirmesi amacıyla yapılan uygulamalar kapsamında, Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından eğlence mekanlarına huzur operasyonu yapıldı. 4 iş yerine işlem yapılırken, 2 kişinin de araması olduğu kaydıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yeni yılını evlerinde ve eğlence mekanlarında huzurlu ve keyifli bir şekilde geçirmesi amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Alınan ek önlemler kapsamında, gece uygulaması yapan polis ekipleri, tatsızlığa mahal vermedi.

Edinilen bilgiye göre, bar, kahvehane ve alkol tüketimi yapılan 12 eğlence mekanı adreslerindeki “Huzur Operasyonu” olarak adlandırılan kontrollerde; 2 işyerine sigara içirtildiği, 1 mekanının ruhsatsız çalıştırıldığı ve 1 kişinin de belgesiz çalıştırıldığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. Çok sayıda kişi üzerinde yapılan kimlik kontrolünde ise 2 şahsın araması olduğu ortaya çıkmasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Tedbiri elden bırakmayan Malkara İlçe Emniyeti, vatandaşların mutlu ve huzurlu bir yılbaşı geçirmelerini diledi. 

Haber Ara