Dolar

32,5734

Euro

34,9828

Altın

2.430,92

Bist

9.754,64

Yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 09:41:17

Yurt genelinde hava durumu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Konya, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz, Çankırı, Çorum, Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının Marmara'da hissedilir derece olmak üzere batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz, Çankırı, Çorum, Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

EGE Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30

IZMIR Az bulutlu ve açık, kuzey ilçeleri parçalı bulutlu 30

MANISA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 32

MUĞLA Az bulutlu ve açık 33

AKDENİZ Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

ADANA Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 37

ANTALYA Az bulutlu ve açık 32

HATAY Az bulutlu ve açık 35

OSMANİYE Az bulutlu ve açık 36

İÇ ANADOLU Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, kuzeyi ile zamanla il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 33

CANKIRI Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 32

ESKISEHIR Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

BATI KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KASTAMONU Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SİNOP Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ÇORUM Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

SAMSUN Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27

TRABZON Parçalı yer yer çok bulutlu 27

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında hafif toz taşınımı bekleniyor.

ERZURUM Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

KARS Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

MALATYA Az bulutlu ve açık 35

VAN Az bulutlu ve açık 28

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında toz taşınımı bekleniyor.

DIYARBAKIR Az bulutlu ve açık 38

GAZIANTEP Az bulutlu ve açık 37

SIIRT Az bulutlu ve açık 38

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 40

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in batısında fırtına; Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısında 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 2,0m, batısında 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden sonra kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, kuzeyi parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s); gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/s); Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 ( 30-50 km/s), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, akşam saatlerinden sonra 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/s), öğle saatlerinde batısında 6 ila 8 (50-70km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 4,0m, Görüş: İyi, Doğu Akdeniz'de toz taşınımı nedeniyle zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m Görüş: Toz taşınımı nedeniyle orta.

Haber Ara