Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Yurt dışında FETÖ ile mücadele faaliyetleri

Yurt dışında FETÖ ile mücadele faaliyetleri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 17:56:00

Yurt dışında FETÖ ile mücadele faaliyetleri
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere Fas'a gelen Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) üyeleri, Rabat'taki temaslarını tamamladı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan AİBPA heyeti, temasları çerçevesinde Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, 2'nci Katip İbrahim Halil Saklı ve Yasama Uzmanı Fikriye Yakıştıran'ın eşliğinde, Temsilciler Meclisi Dışişleri, İslami İşler ve Yurtdışında Yaşayan Faslılar Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Bin Said'i ziyaret etti.

Fas Temsilciler Meclisi'nde gerçekleşen görüşmede, FETÖ'nün faaliyetlerini anlatmak için bu ziyareti düzenlediklerini belirten AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 1970'ten itibaren İslami bir cemaat olarak faaliyet gösteren bir yapı olduğunu, fakat son yıllarda sahte delil ve dosyalarla mahkemelerden aldıkları kararlarla bürokrat, akademisyen ve siyasetçileri hapse atmaya kalktıklarını ve sivil darbe niteliği taşıyan bu eylemlerinde başarılı olamadıklarını anlattı.

FETÖ'nün sivil darbede başarılı olamayınca 15 Temmuz gecesi askeri darbeyle yönetimi ele geçirmeye çalıştığını anımsatan Ercoşkun, terör örgütünün bu girişimde ağır silahlarla 240 vatandaşı katlettiğini ifade etti.

Temsilciler Meclisi Dışişleri, İslami İşler ve Yurtdışında Yaşayan Faslılar Komisyonu Başkanı Bin Said de darbe girişimini yakından takip ettiklerini belirterek, "Darbe girişimini Türk milletvekillerinden ilk ağızdan dinlemek bizim için çok faydalı oldu. Ben de Faslı milletvekili arkadaşlarıma yaptığınız ziyareti ve FETÖ ile ilgili paylaştığınız bilgileri rapor olarak sunacağım." dedi.

- Heyet, Fas Hükümet Sözcüsü Halfi ile de görüştü

Türk heyeti, resmi temasları çerçevesinde, Fas İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustafa el-Halfi ile Rabat'ta İletişim Bakanlığında bir araya geldi.

AİBPA üyesi milletvekilleri olarak FETÖ'nün kalkıştığı darbe girişimini uluslararası kamuoyu ile paylaşmak için Fas'a geldiklerini vurgulayan Ali Ercoşkun, "3 gündür devam eden ziyaretimiz neticesinde bir çok resmi görüşme gerçekleştirdik. Bu kısa sürede bu kadar çok ziyareti düzenlemek bizi ziyadesiyle memnun etti. Faslı mevkidaşlarımıza ve Fas halkına bize karşı gösterdikleri bu misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Halfi de Fas'ın darbe girişimini kınayan ilk ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, "Darbe girişimini kınamamızın sebebi, siyasi ve ekonomik ilişkilerimizden dolayı değildir. Fas, prensip olarak demokratik yollarla seçilen bir yönetimin zorla değiştirmesine karşı olduğu için darbe girişimine karşı tavrını ilk anından itibaren ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin diğer ülkelere örnek olacak düzeyde olduğunu vurgulayan Halfi, ilişkilerin daha da ileriye taşınması için çalıştıklarını belirtti.

AİBPA üyesi milletvekilleri, pazartesi günü başladıkları resmi temaslarını tamamlayarak bugün Fas'tan ayrıldı.

Haber Ara