Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Yunanlılar, adım adım Yavuz’u takip ediyor!

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz arayacak olan Fatih’ten sonra 2. sondaj gemisi Yavuz’un Akdeniz’e yolculuğu sürerken; Yunanlılar da adım adım Yavuz’u takip edip, fotoğraflarını çekerek gelişmeler hakkında Çipras hükümetini bilgilendiriyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-23 18:49:30

Yunanlılar, adım adım Yavuz’u takip ediyor!

buyuk4_3

buyuk1_7

Komşumuz Yunanistan'da, “Yavuz” paniği sürüyor. Türkiye'nin son teknolojiyle donatılmış, dünyanın sayılı sondaj gemileri içinde yer alan ve Doğu Akdeniz'de doğalgaz arayacak olan Fatih'ten sonra 2. sondaj gemisi Yavuz'un Akdeniz'e yolculuğu sürerken; Yunanlılar da adım adım Yavuz'u takip edip, fotoğraflarını çekerek gelişmeler hakkında Çipras hükümetini bilgilendiriyor.

Yunan televizyonlarında ve gazetelerinde birinci haber olan Yavuz'un, Rodas Adası yakınlarında çekilmiş fotoğrafları ve geminin seyir haritası yayınlanıyor.

Yavuz sondaj gemisinin iki savaş gemisi ve bir firkateyn'in eşlik ettiği belirtilen haberlerde, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de  yasadışı delme planını sürdürdüğü belirtilerek; AB ülkelerini de, Ankara'yı kararından vazgeçirememekle suçluyor.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, sondaj gemisi Yavuz'un yola çıkma töreninde yaptığı konuşmada, Yavuz gemisinin Karpaz 1 kuyusunda 3 bin 300 metre sondaj derinliğine ulaşacağını ve yaklaşık 3 ayda görevini tamamlayacağını belirtmişti.

takip

harita_1

Haber Ara