Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Yunanistan umduğunu bulamadı! Almanya'dan Yunanistan ve Türkiye'ye diyalog çağrısı

Her fırsatta Avrupa'nın Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı kayırması talep eden Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Almanya'daki görüşmelerin ardından 'Egemenlik haklarımızı savunmaya hazırız. Almanya ve AB Yunanistan ile dayanışma içindedir.' dedi. Ancak, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, iki ülke arasında, 'gerilim artmadan diyalog' çağrısı yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilimde 'Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu' söyleyerek, bölgede 'Tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği' uyarısında bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-25 16:41:48

Yunanistan umduğunu bulamadı! Almanya'dan Yunanistan ve Türkiye'ye diyalog çağrısı

Atina'da temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü.

"TÜRKİYE İLE DİYALOĞA HAZIRIZ"

Görüşmenin ardından açıklama yapan Dendias, "Türkiye ile diyaloğa hazırız ancak bu tehdit altında olmayacak, Yunanistan egemenliğini ve egemenlik haklarını, tehdit olmadan savunacak " ifadesini kullandı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS: TEK KIVILCIM FELAKETE YOL AÇABİLİR

Doğu Akdeniz'de, Türkiye ve Yunanistan'ın "ateşle oynadığı" yorumunda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Tek bir kıvılcım bile felakete yol açabilir." ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşme öncesi yaptığı açıklamada, 'Yunanistan ile Türkiye arasındaki diyalog pencereleri artık daha fazla açılmalı. Yeni gerilimler yerine, doğrudan görüşmeleri başlatmak için atılacak adımlara ihtiyacımız var." dedi.

ALMANYA'YI TÜRKİYE'YE KARŞI KIŞKIRTMA PROJESİ YİNE İŞE YARAMADI

Almanya'nın arabuluculuğunda müzakere masasında Mısır'la korsan anlaşma imzalayan Yunanistan, AB'yi Türkiye'ye karşı kışkırtıp çeşitli yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Maas, Atina'daki temaslarının ardından Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceğine dikkati çekerek, "Türkiye, diyalog istiyor, biz de tansiyonu düşürmek için üzerimize düşeni yapacağız." dedi.

Ancak, başta Almanya olmak üzere, birçok Avrupa ülkesi Mısır ile yapılan korsan anlaşmayı tanımazken, Yunanistan'ın Türkiye'ye baskı uygulama hayalinden vazgeçip diyalog arayışına girmesini istiyor.

Haber Ara