Dolar

32,4950

Euro

34,8206

Altın

2.487,46

Bist

9.569,96

Yunanistan: Rusya'ya düşman değiliz

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Rusya’ya düşman olmadıklarını belirtti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-18 00:24:25

Yunanistan: Rusya'ya düşman değiliz

Ajanslarda yer alan habere göre; Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin Yunanistan'a da yarayacağını belirten Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Rusya'nın düşman olmadığını söyledi.

ABD başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı ilk kutlayanlar arasında yer alan Kammenos, militaire.gr sitesine yaptığı açıklamada, “Trump yönetiminin Yunanistan ile işbirliği politikasını sürdüreceğine ve elbette daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

ABD'nin Rusya ile ilişkilerinin iyileştirilmesinin de Yunanistan'ı yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yunan bakan, “NATO kapsamında, ittifaka nasıl değer verdiğimizi hepimiz görüyoruz ama aynı zamanda Rusya'ya düşman değiliz ve onunla konuşabiliyoruz” diye konuştu.

‘ABD VE RUSYA'NIN YAKINLAŞMASI BİZİ GÜÇLENDİRİR'

S-300 hava savunma sistemine sahip tek NATO ülkesi olan Yunanistan'da ordunun Rus silahı da kullandığını hatırlatan Kammenos, “Rusya'da üretilen silahımız var. Girit'teki S-300, (Girit'teki ABD üssü) Suda'yı da koruyor. ABD ve Rusya'nın bölgedeki yakınlaşması, bizi güçlendirir” ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara