Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Yunanistan müzakereleri hızlandıracak

Alman hükümet sözcüsü, tarafların, Yunanistan'la kreditörler arasındaki müzakerelerin daha yoğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 09:10:57

Yunanistan müzakereleri hızlandıracak

AA'nın haberine göre, Avrupa Birliği-Latin Amerika zirvesi için Brüksel'e gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, önce AB Komisyonu Başkanı jean-Claude Juncker, ardından da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü.

Merkel ve Hollande, açıklama yapmadan ayrılırken, Alman hükümet sözcüsü, tarafların, Yunanistan'la kreditörler arasındaki müzakerelerin daha yoğun şekilde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Çipras ise "Çözüme doğru gittiğimizi düşünüyorum. Avrupa'nın siyasi liderlerinin, Yunanistan'a uygulanabilir bir çözüm önerilmesi ve sosyal uyum ve sürdürülebilir borç ile emniyetli şekilde büyümeye dönüş ihtimali verilmesi gerektiğini anladıklarına inanıyorum" dedi.

Mevcut mali programda kalan 7,2 milyar avroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan'ın haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan, gelecek haftalar ve aylarda IMF geri ödemesi başta olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebilecek.

AB kaynakları, Yunanistan'ın tasarruf hedeflerini ve mevcut mali programın uzatılmasını tartışmaya daha açık olduğunu söylüyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara