Dolar

32,5384

Euro

34,9583

Altın

2.426,20

Bist

9.722,09

‘Yunanistan, işgal ettiği 18 adayı silah deposu ve karakola dönüştürdü’

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım, Kardak krizi gündemde iken Yunanistan'ın işgal ettiği adalara silah yığdığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 16:23:31

‘Yunanistan, işgal ettiği 18 adayı silah deposu ve karakola dönüştürdü’

Sözcü gazetesinden Başak Kaya'ya konuşan eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım ise Kardak'ın yanı sıra Ege Denizi'ndeki 18 adanın Yunanistan'ın tarafından işgal edildiği iddiasını bir kez daha dile getirdi.

Yalım'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

GÜNDEMDEKİ KARDAK KRİZİ

Yunanistan, Kardak krizinde görev alan subaylar için her sene geniş katılımlı anma törenleri düzenliyor. Bizim Kardak kahramanı SAT komandolarının ise başına gelmeyen kalmadı. Poyrazköy mevkiinde kazılar yapılırken (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, “Allah aşkına günlerdir çukurlardan çıkarılan bu bombalar, silahlar, haritalar neyin nesi?” diyordu. Kardak kahramanları subaylarımız, Poyrazköy, Balyoz gibi kumpas davalarında içeri tıkılıp tutsak edildi.

"İŞGAL EDİLEN ADALAR..."

İşgal edilen adalara Yunan SAT komandoları ve Yunan askerleri yerleştirildi. Kardak kayalıklarının 2 mil batısında bulunan Kalalimnos adası olmak üzere 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı Yunan askerine teslim edildi. Adalarımıza Yunan askerleri ile birlikte top ve uçaksavar gibi ağır silahlar yerleştirildi. Mühimmat deposu haline getirilen adalarımız, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yapacağı askeri harekât için ileri karakol haline dönüştürüldü.

Kardak kayalıklarının hemen arkasında, bizim Büyükada büyüklüğündeki Kelemez adası var. Oraya Yunan askerleri ile birlikte top ve uçaksavar gibi ağır silahlar yerleştirildi, mühimmat yığıldı. Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı yapacağı bir harekat için ileri karakol oldu. 1996'da Kardak için bütün dünyayı ayağa kaldırırken, şimdi Kardak kayalıklarının hemen arkasında ve 6 millik Türk karasuları içinde olan adada olup bitenlere seyirciyiz.

Haber Ara