Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Yunanistan'ın 'şımarık çocuğundan' Çavuşoğlu'na cevap geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'şımarık çocuk' dediği Yunanistan Savunma Bakanı Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'tan cevap geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-27 16:48:15

Yunanistan'ın 'şımarık çocuğundan' Çavuşoğlu'na cevap geldi

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Kammenos, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Genelkurmay Başkanı Kardak kayalıklarına çıkmak isteseydi, çıkardı" sözlerine, Kardak'ın Yunan toprağı olduğunu ima ederek, "Yunan adasına ayağını basacak olanlar, oradan geri dönerler mi görürüz” ifadesini kullandı.

Kommenos, “Yunan adasına ayak basmalarına imkan yok. Karşı koyulacaktır. İsterlerse bassınlar, her türlü tehditin yanıtı verilecektir” dedi.

NELER OLDU?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, 22 Şubat'ta Yunan Skai televizyonuna yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak adasına gitmesini değerlendirdi ve "İstese bile adaya çıkamazdı çünkü biz önlemlerimizi almıştık" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN YANIT

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'a şunları söyledi:

'Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak'a çıkamazdı' demiş. Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık. Kardak konusunda da tutumumuz bellidir.

YUNAN BAKANDAN CEVAP

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan Çavuşoğlu'da şu yanıt geldi:

"Birisi gerçeklere politik tepki veremediği zaman bu gerçekleri anlamamış olabilir. Meselelerin teknik, hukuki ve politik taraflarını anlamayabilir, o yüzden de kişisel saldırılarda bulunmayı tercih edebilir. Bu saldırılar iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye yaramadığı gibi, politik kültürümüze de yabancıdır. Herkes kendi seviyesine göre.”

ÇAVUŞOĞLU: O ŞIMARIK ÇOCUĞA ANLATSINLAR...

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar."

 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara