Dolar

32,5069

Euro

34,7926

Altın

2.418,81

Bist

9.679,44

Yunanistan'ın kaderi bugün belli olabilir

Uluslararası Para Fonu’na (IMF) olan 1 milyar 600 milyon euro’luk borcunu ödeyemeyerek temerrüde düşen Yunanistan’ın kaderi bugün belli olabilir.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 13:23:00

Yunanistan'ın kaderi bugün belli olabilir

Ajansların haberine göre, Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup, Atina hükümetinin hazırladığı yeni reform planının görüşmek üzere bugün Brüksel'de bir araya gelecek. Toplantı öncesi bir açıklama yapan Eurogroup sözcüsü Avrupa Birliği (AB) ve IMF uzmanlarının, Yunanistan'ın planı hakkında hazırladıkları raporların ellerine ulaştığını açıkladı.

Reuters'a bilgi veren bir AB yetkilisi de, Yunanistan'ın yeni önerilerinin Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve IMF uzmanları tarafından müzakere zemini olarak değerlendirildiğini aktardı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün yaptığı açıkalada Yunanistan'ın reform planını olumlu buldukları belirtmiş, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem de bugün yapılacak toplantıda ‘önemli bir karar' alabileceklerini söylemişti.

Eurogroup çalışma toplantısı bugün TSİ 13:00'de, Maliye Bakanları Zirvesi ise 16:00'da toplanacak. Bugünkü toplantılardan sonuç çıkmaması halindeyse yarın Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkenin hükümet başkanları bir araya gelecek.

Haber Ara