Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Yunanistan'ın Ege'de başlattığı tatbikata destek veren ülkeler

Yunanistan’ın Ege’de başlattığı “Iniochos (Dizgin) 2018” tatbikatına ABD, BAE, İngiltere ve İtalya fiili olarak, İsrail ve Mısır ise gözlemci olarak katıldı. ABD'nin Atina’ya J-SOW füzesi takviyesi yaptığı bilinirken, Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri alarma geçti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-18 12:43:27

Yunanistan'ın Ege'de başlattığı tatbikata destek veren ülkeler

Yunanistan Ege'de  “Iniochos (Dizgin) 2018” tatbikatını başlattığını duyurdu. Bu tatbikata destek veren ülkeler de belli oldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre ABD, BAE, İngiltere ve İtalya fiili olarak, İsrail ve Mısır ise gözlemci olarak katılıyor.

180320181032486770851_2

NATO UÇUŞLARINA BİLE ENGELLEME YAPIYORLAR

Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramaları üzerinden yapılan ihlal girişimine Türk Deniz Kuvvetleri'nin müdahalesiyle artan gerilim kısa süre önce Ege Denizi'ne taşınmıştı.

Gerginlik, hava sahasını da kapsayacak şekilde genişledi. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan ile her dönem gündemde olan havada it dalaşı Türkiye'nin NATO uçuşlarına engelleme yapmaya kadar varan ciddi agresif girişimlere dönüştü. Kısa bir süre önce daha açıklarda yaşanan gerilim Gökçeada ve Bozcaada yakınlarına kadar dayandı.

2018-03-18_12h39_27

ABD DAHA FAZLA FÜZE VERDİ

Eğitim uçuşlarındaki en ufak bir ihlal bile Yunanistan tarafından ciddi sert tutumla karşılaşmaya başladı. Tüm bunlar devam ederken Yunanistan, envanterindeki J-SOW füzelerini arttırdı. Yunanistan'a Amerika tarafından verilen J-SOW füzeleri, 100 km uzaklıktan, o ülkenin füze savunmasına girmeden vurma imkanı veriyor.

KARŞILIKLI AÇIKLAMALARDA TANSİYON YÜKSELDİ

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un, “Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız” tehdidine aynı tonda yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hafıza tazelemek isteyenler gitsinler yakın tarihlerine baksınlar. Boylarından büyük laflar edenler gitsinler masal yerine önce iyi bir tarih kitabı okusunlar. Sakarya Meydan Muharebesi'nde salamura olmaktan nasıl kurtulduklarını, denize dökülerek burayı terk ettiklerini unutmasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara