Dolar

32,5435

Euro

34,9945

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 14:18:52

Yunanistan için yeni kurtarma paketi
" İtalya Başbakanı Matteo Renzi, mali krizdeki Yunanistan ile Avro Bölgesi ülkeleri arasında dün gece uzun süren görüşmelerin ardından varılan anlaşmanın önemli ve anlamlı bir adım olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın borç krizinin çözümü için dün Brüksel'de Avro Bölgesi ile Yunanistan arasındaki zirve için AB'nin merkezinde bulunan Renzi, yaklaşık 17 saatlik görüşme maratonun ardından basın toplantısı düzenledi.

İtalya Başbakanı, dün geceki görüşmeler sırasında bir ara Yunanistan'ın avrodan çıkması anlamına gelen "Grexit" riskinin yaşandığını ancak tarafların anlaşmaya vardığını dile getirerek, "Halen çalışılması gereken şeyler olsa da bu önemli ve anlamlı bir adım" dedi.

Renzi, her zaman dile getirdiği üzere Avrupa'nın krizden çıkması için tasarruf yerine büyümeyi teşvik edecek mali politikalar izlemesi gerektiğini belirtti.

"Reform konusu kutsal olandır. Biz bunu Avrupa'da halen az şekilde yapıyoruz. Yunanistan'da reformları yapmalılar. Bu, Angela Merkel ile Alexis Çipras arasında kim daha sempatik derbisi değil" ifadelerini kullanan Renzi, Yunanistan gibi bir ara aynı dönem mali borç krizinden etkilenmeleri sebebiyle bu krizde de İtalya'nın etkilebileceğine yönelik söylentiler olduğunu anımsattı.

Ülkesinin reformlar sayesinde bu riski önlediğini vurgulayan İtalya Başbakanı "İtalya, kriz kulübünün üyesi değil. İtalya, güçlü ve sağlam bir ülke olma yolunda. Bizim reformlar yapma yolunda ilerlemeye ihtiyacımız var" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara