Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

Yunanistan için yeni kurtarma paketi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 12:32:03

Yunanistan için yeni kurtarma paketi
Yunanistan Çalışma Bakanı Panos Skourletis kreditörle yapılan kurtarma paketi karşılığı reform anlaşmasının şartlarını kabul etmeyen milletvekillerinin hiç kimse tarafından suçlanamayacağını söyledi.

Skourletis, Yunan devlet televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, ülkenin kreditörle yaptığı görüşmeleri ve kurtarma paketi karşılığı reform anlaşmasına hükümet içinden gelen itirazları değerlendirdi.

Şu anda Yunan parlamentosunda hükümetin çoğunluğu konusunda sorun olduğunu dile getiren Skourletis, "Kreditörle yapılan kurtarma paketi karşılığı reform anlaşmasının şartlarını kabul etmeyen milletvekilleri (anlaşmaya "Hayır" oyu kullanan milletvekilleri) hiç kimse tarafından suçlanamaz. Ben de kurtarma paketine "evet" diyenleri kolayca suçlayamayacağım. Biz bu anlaşmanın daha iyi görünmesi için çalışmıyoruz, biz açıkça bu anlaşmanın bizim için olmadığını söylüyoruz" ifadesini kullandı.

Skourletis, daha önce yaptığı açıklamada, Yunanistan'a sunulan kurtarma paketinin uygulanabilir olmadığını vurgulayarak, bu yıl Yunanistan'ın erken seçime gideceğine işaret etmişti.

Yunan hükümetinin Avro Grubu'na sunduğu yeni ekonomik reform paketi konusunda 5 Temmuz'da yapılan referandumda hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 32 milletvekili 'hayır' oyu kullanırken 8 milletvekili ise çekimser kalmıştı. Eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis oylamaya katılmamıştı. Sendika geçmişi olan Yunan milletvekilleri özelleştirmelere ve emeklilere fazla vergi uygulanmasına karşı çıkıyor.

Önümüzdeki günlerde Yunan hükümetin anlaşma konusunda meclise kanun teklifleri verecek. Hükümet içindeki anlaşmaya karşı olan milletvekillerinden dolayı Başbakan Aleksis Çipras'ı zor günlerin beklediği ifade ediliyor. Çipras'ın Brüksel'den Atina'ya döner dönmez kabinede değişiklik yapması bekleniyor. Yunan parlamentosunun Salı veya Çarşamba günü söz konusu anlaşmayı oylamak için toplanması bekleniyor.

Haber Ara