Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Sırbistan'da

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Sırbistan'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 18:22:56

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Sırbistan'da
" Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kotzias, iki ülke arasında sorunların olmadığını, bunun tam tersine Yunanistan ile Sırbistan'ın birçok konuda ortak yaklaşıma sahip olduklarını vurguladı.

İki ülkenin mülteciler sorunuyla mücadele ettiğine işaret eden Kotzias, Avrupa Birliği'nin bu sorunu bir an önce halletmesi gerektiğini vurgulayarak, Yunanistan'ın daha önce mülteciler sorunuyla ilgili AB'ye uyarıda bulunduğunu söyledi.

"Göçlerin yaşandığı ülkelerde hayat tarzının değişmesine katkı sağlamamız lazım. Bütün bunların yaşanmasına kadar burada Balkanlarda bizim iş birliğe ihtiyacımız var" diye konuşan Kotzias, Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç'in mülteciler ile ilgili bölgesel bir konferansın düzenlenmesi fikrine katıldığını ifade etti.

Kotzias, "Avrupa ülkeleri, Suriye'den, Afganistan'dan ve Pakistan'dan yüz binlerce mülteciyi kabul edecek bir kutu olmamızı istiyor. Bizim bazı adalarımızda göçmen sayısı oranın yerel halkından daha fazladır. Dolayısıyla, AB bu sorunun çözülmesi için elinden gelen her şeyi yapması lazım" dedi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç de AB'ye mülteci sorununun çözülmesine dahil olması çağrısında bulunarak, AB'nin, Sırbistan ile Macaristan arasında yapılması planlanan duvar ile ilgili, "duvar çağlarının geçmiş mi yoksa gelecek mi" konusunda karar vermesi gerektiğini söyledi.

Daçiç, "Ben Berlin Duvarı'nın yıkıldığını sanıyordum. Şu anda yeni duvarlar inşa ediliyor. Bizim Macarlarla çok iyi ilişkilerimiz var. Hükümetlerimiz arasında haftaya bir toplantı yapılacak, ancak biz bu duvarın inşa edilme kararına katiyen kaşıyız" diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, Sırbistan ziyareti kapsamında ayrıca Başbakan Aleksandar Vuçiç ile görüştü.

Haber Ara