Dolar

32,5676

Euro

34,7057

Altın

2.410,90

Bist

9.645,02

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias Bulgaristan'da

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias Bulgaristan'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 15:06:16

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias Bulgaristan'da
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Bulgaristan'a bir günlük çalışma ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Daniel Mitov ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Yunanistan, Bulgaristan ile Romanya'nın doğalgaz boru hattı sistemlerinin birbirine bağlanması konusunun ele alındığı açıklandı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mitov, "AB'nin enerji kaynakları çeşitlendirilmesi, enerji birliğinin oluşturulması, buradan, Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki ara bağlantılarından başlar. Bu bizim için büyük bir öncelik meselesidir" dedi.

Daniel Mitov, yasadışı göç sorununun Bulgaristan ile Yunanistan açısından ortak bir sorun olduğunu, tüm AB ülkelerin bu konuya angaje olmaları gerektiğini belirterek, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'nin polis ve gümrük işbirliği alanında üçlü temas merkezinin oluşturulması için anlaşma imzaladıklarını anımsattı.

- "Emin olun ki bu anlaşma olacak"

Kotzias da Atina'nın boru hattı projesine büyük önem verdiğini ifade ederek, kararın Yunanistan'da hükümet düzeyinde desteklendiğini kaydetti.

Bulgaristan ile Yunanistan arasında ara bağlantının kurulmasına ilişkin 12 Haziran'da imzalanması gereken anlaşmanın ertelenmesi ile ilgili Kotzias, "Emin olun ki, bu anlaşma olacak. Konuyla ilgili şahsen angaje olmuş bulunuyorum. Konuyu ilerleteceğiz. Ara bağlantı bölgemizin enerji güvenliği için büyük önem taşıyan bu proje. Aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) sınırlarındaki enerji politikasının bir parçasını oluşturur" diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias ziyaretini tamamlamadan önce Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile de görüşecek.

Haber Ara