Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye'nin S-400 almasından rahatsızız

Yunanistan'da iktidara gelen Yeni Demokrasi Partisi'nin Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 'Türkiye'nin S-400 almasından rahatsızız' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 16:07:50

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye'nin S-400 almasından rahatsızız

Yunanistan'da iktidara gelen Yeni Demokrasi Partisi'nin Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) giderek burada mevkidaşı Mike Pompeo ile görüştü.

Euronews'ten Kerem Congar'ın haberine göre Dendias, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama çalışmaları yaparak Güney Kıbrıs'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini belirterek Ankara'nın yükselen provokasyonuna karşı Washington'dan yardım talep etti."

"S-400 ALINMASINDAN RAHATSIZIZ"

Ankara'ya sevkiyatı süren S-400'ler hakkında konuşan Yunan bakan, "Açıkça söylemek gerekirse Türkiye'nin S-400 almasında dolayı mutlu değiliz. NATO üyesi bir ülke olarak diyebiliriz ki; Rus silahları NATO sistemlerine uyum sağlamıyor. Dünyanın bu bölgesinde silahlanmak istikrar ve güven ortamının oluşmasına yardımcı da olmuyor" diye konuştu.

"WASHINGTON İLE TÜRKİYE KONUSUNDA DOĞRUDAN İLETİŞİM KANALI TALEP ETTİM"

Dendias ABD'nin Yunanistan'ı açık bir şekilde desteklemesini istediğini belirterek konuşmasını "ABD ile Yunanistan uzun süredir yakın ilişkilerde bulunuyor. Ancak bu ilişkileri derinleştirip genişletmeliyiz. Türkiye ile ilişkilerimizde herhangi bir sorun olduğunda, ABD ile aramızda doğrudan bir iletişim kanalının kurulmasını da talep ettim. Not aldılar. Cevap verecekler" sözleriyle sürdürdü.

Mike Pompeo ise paylaştığı mesajında "Yunanistan, Doğu Akdeniz ve Balkanlar'daki istikrarın en önemli unsurudur ve NATO'nun da önemli bir müttefikidir" ifadelerini kullandı.

İki devlet adamının ayrıca Washington yönetimi tarafından desteklenecek İsrail-Yunanistan-ABD üçlü ortaklığında Doğu Akdeniz'de enerji anlaşması ve yatırımları yapılması konusunu da görüştüğü kaydedildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara