Dolar

32,4859

Euro

34,8355

Altın

2.480,92

Bist

9.530,47

Yunanistan’dan veto tehdidi: Taleplerimiz yerine getirilmezse Berlin’deki Libya Konferansı’nı engelleyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yaptığı açıklamada, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma iptal edilmezse, Berlin Konferansı’nda Libya ile ilgili alınacak herhangi bir siyasi karara karşı veto haklarını kullanacaklarını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-17 09:44:05

Yunanistan’dan veto tehdidi: Taleplerimiz yerine getirilmezse Berlin’deki Libya Konferansı’nı engelleyeceğiz

 Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Libya arasında imzalanan 'Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Anlaşma' iptal edilmezse, Berlin Konferansı'nda Libya ile ilgili alınacak herhangi bir siyasi karara karşı veto haklarını kullanacaklarını söyledi.

19 Ocak'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak Libya Konferansı'na ülkesinin davet edilmemesine tepki gösteren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'ın taleplerini dikkate almadan Libya'daki herhangi bir siyasi kararı kabul etmeyeceğini belirterek, ülkesinin bir istikrar faktörü olduğunu söyledi. Miçotakis, güçlü müttefiklerinin zirveye çağrılmasına rağmen, Yunanistan'ın ise tecrit edildiğini söyledi.

Miçotakis, Avrupa Birliği'ndeki tüm meslektaşlarına, Avrupa Komisyonu Başkanına ve Avrupa Konseyi Başkanına mektuplar gönderdiğini ve bugün konuyla ilgili Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonla konuşacağını da sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

"Konumumda çok açık olmak istiyorum ve bunu Avrupalı meslektaşlarıma aktardım. Avrupa Birliği liderlerinin Berlin Zirvesi'nde, Yunanistan'ın talepleri kabul edilmezse Libya ile ilgili herhangi bir siyasi kararı kabul etmeyeceğiz.”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in veto tehdidi, Libya Ulusal Ordusu Komutanı Hafter'in dün Atina'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Haber Ara