Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Yunanistan'dan Kandil Operasyonu'na tepki

Yunanistan, Kandil Dağı’na yönelik başlatılan operasyonun işgal olduğunu iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-13 22:00:41

Yunanistan'dan Kandil Operasyonu'na tepki

Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelesi, Yunanistan'da yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Terör bataklığını kurutacağız" parolasıyla Kandil Dağı'na başlatılan operasyon, Yunan basınında dikkatle izleniyor.

Yapılan haberlerde, Kandil Dağı'nın Irak sınırları içinde olduğuna dikkat çekilirken, "sınır ötesi operasyonun bir anlamda işgal olduğu" iddia ediliyor. "Afrin işgalinin ardından şimdi gözler Kuzey Irak'ta" ifadeleri kullanılırken, PKK'dan "İşçi Partisi" olarak bahsediliyor. Operasyonun "Kuzey Irak'taki Kürtler'e yönelik olduğu" yazılarak, PKK ile Kürtler'i eşleştirme hedefindeki geleneksel Yunan yaklaşımı burada da tekrarlanıyor.

PKK ATİNA'YI MESKEN TUTTU

PKK, ABD ve AB ülkeleri tarafından resmi olarak "terör örgütü" şeklinde tanımlansa da, Yunanistan başta olmak üzere Hollanda, Danimarka, İsviçre, Norveç gibi Avrupa ülkelerinde PKK'ya aleni şekilde destek veriliyor. Atina'nın merkezi Syntagma Meydanı'nda hemen hemen her hafta PKK sempatizanları miting düzenliyor. Parlamento binasının karşısında yer alan bu bölgede terör sloganları atılarak bildiriler dağıtılıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara