Dolar

32,5661

Euro

34,7205

Altın

2.494,01

Bist

9.524,59

Yunanistan'dan darbeci askerlerle ilgili açıklama

Yunanistan, 8 darbeci askerle ilgili 'Bilseydik o helikopteri ülkeye sokmazdık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-22 12:13:14

Yunanistan'dan darbeci askerlerle ilgili açıklama

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a sığınan 8 darbeci askerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "O gün helikopterin içinde bulunanların kim oldukları bilinseydi, yetkili makamlarımız ülkeye geçişlerine izin vermezdi" ifadelerini kullandı.

Kocias, Yunan Skai televizyonuna yaptığı açıklamada, "Türk tarafı bu askerlerin darbeye karıştıklarını belirtiyor. Bizim tutumumuz net. Siyasi olarak her tür darbe teşebbüsüne karşıyız ve sol görüşlü olarak herhangi bir askeri darbeyi kabul etmemiz mümkün değil. Öbür taraftan kimin darbeci olduğuna, kimin darbe teşebbüsüne karıştığına, kimin Türkiye'de adil yargılanıp yargılanmayacağına Yunan adaleti karar verir. Darbenin siyasi olarak kınanması, darbeye karıştığı söylenen her Türk vatandaşının Yunan adaleti tarafından da darbeci olarak görüleceği anlamına gelmez. İki farklı kuvvetten bahsediyoruz. Siyasi kuvvet ve adli kuvvet ve bunun karşı taraftan da daha iyi anlaşılacağını ümit ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haber Ara