Dolar

32,3417

Euro

35,1212

Altın

2.239,88

Bist

8.885,14

Yunanistan'dan Bosna Hersek'e NATO ve AB desteği

Yunanistan'dan Bosna Hersek'e NATO ve AB desteği

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 17:34:16

Yunanistan'dan Bosna Hersek'e NATO ve AB desteği
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Bosna Hersek'in NATO ve AB üyeliğini desteklediklerini belirterek, "Bu yolda, elimizden geldiğince yardımcı olacağız" dedi.

Kotzias, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kotzias, Bosna Hersek ile Yunanistan'ın son derece iyi ilişkilere sahip iki ülke olduğunu belirterek, "Biz, aralarında hiçbir sorun olmayan nadir ülkelerdeniz" ifadesini kullandı.

Avrupa-Avrasya entegrasyonu sürecinde Bosna Hersek ve diğer Balkan ülkelerinin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Kotzias, "NATO ve AB üyeliği yolunda Bosna Hersek'i destekliyoruz. Bu yolda, elimizden geldiğince yardımcı olacağız" diye konuştu.

Kotzias, Bosna Hersek'in bünyesinde farklı kültürler barındıran bir ülke olduğunu belirterek, "Bosna Hersek'te tüm Avrupa için pozitif bir enerji var. Size 'hoş geldiniz' diyeceğimiz günü hayal ediyorum ancak o zamana kadar yapılacak daha çok iş var" dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak da "dost ülke" olarak nitelendirdiği Yunanistan ile son derece iyi ilişkileri bulunduğuna dikkati çekerek, Yunan mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, başta AB üyelik süreci olmak üzere Bosna Hersek için öncelikli olan konuları ele aldıklarını söyledi.

Bosna Hersek'in AB üyeliğinin tüm vatandaşlar için iyi olduğunu anlatan Tsrnadak, Yunanistan'ın AB yolunda Bosna Hersek'e destek olduğunu bugün bir kez daha tekrarladığını kaydetti.

Haber Ara