Dolar

32,5633

Euro

34,9059

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Yunanistan’da kurtarma paketi görüşmelerine ara verildi

Yunanistan’ın kreditörleriyle yürüttüğü ekonomik kurtarma programının birinci gözden geçirme görüşmelerine ara verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 10:24:36

Yunanistan’da kurtarma paketi görüşmelerine ara verildi

Hükümetten yapılan açıklamada tarafların bir çok konuda fikir birliğine vardıklarını, görüşmelerin, Washington'da Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası'nın bahar toplantılarının hemen ardından önümüzdeki Pazartesi günü yeniden başlayacağını belirtildi.

ÇİPRAS IMF'YE TEPKİLİ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Uluslararası Para Fonu'nun Yunanistan için yanlış politikalar önermekte ısrar ettiği görüşünde.

Aleksis Çipras “Yunanistan'da geçmişte yanlış politikalar uygulandı. Bunların hayata geçirilmesine ısrar edenler açısından, bu politikaların yanlış çıkmasıyla ortada bir çelişki var. Onlar hala yanlışlarında ısrar ediyorlar. Sorunun, kendileri ve yanlışlanan politikaları olduğunu kabul etmiyorlar, bu politikaları gerektiği gibi uygulamadığımızı söylüyorlar. Bazı noktalarda ciddi olmalıyız” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI TEPKİLİ

Yunanistan'da kamu çalışanları, kurtarma paketinin zorunlu kıldığı reformların, özlük haklarında kayıplara yol açacağı gerekçesiyle hükümetin kreditörleriyle yürüttüğü müzakerelere karşı tepkili.

22 NİSAN'DA YENİ TOPLANTI

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve Uluslararası Para Fonu temsilcileriyse önümüzdeki hafta Yunan yetkililerle Atina'da yeniden buluşacak, müzakerelerin 22 Nisan'da planlanan Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısından önce tamamlanmasına çalışacaklar.

 

Haber Ara